La història de la il·lustració i el còmic s’explica a través de documents de totes els tipus i les èpoques: llibres, fulls solts, cartells, publicacions satíriques i d’humorisme gràfic de finals del segle XIX i començaments del XX; publicacions adreçades inicialment a un públic infantil i/o juvenil, novel·les gràfiques, còmic clàssic, infantil, d’adult i manga. En tots els casos imatges essencials per sí mateixes i per entendre els textos amb que es publiquen.

Lluís Rigalt, Ismael Smith, Alexandre de Riquer, Francesc Casanovas, Feliu Elias (Apa), Apel·les Mestres, Joan G. Junceda, Ricard Opisso, Picarol, Mercè Llimona, Miguel Ambrós, Francisco Ibañez, Manuel Vázquez, Josep M. Madorell, Lluïsa Jover, Cesc, Roser Capdevila, Carme Solé Vendrell, Lluís Juste de Nin, Joaquim Muntañola, etc. són alguns dels referents de la història de la il·lustració a Catalunya.

Objectiu


La Biblioteca de Catalunya vol identificar i facilitar la localització dels originals que són testimoni del resultat i procés de creació de la narració visual, tant en mans privades com públiques, amb la voluntat de contribuir a la seva difusió i conservació.