Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Conferència "Els incunables, del còdex manuscrit al llibre tipogràfic modern"
Conferència "Els incunables, del còdex manuscrit al llibre tipogràfic modern"

Gutenberg

Per commemorar el 550è aniversari de la mort de Johannes Gutenberg, el dijous dia 31 de maig es farà a la Biblioteca de Catalunya una conferència sobre “Els incunables, del còdex manuscrit al llibre tipogràfic modern”, a càrrec del Dr. Albert Corbeto.   

L’acte el presentarà la Sra. Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica de la Biblioteca de Catalunya,  i comptarà també amb la intervenció del Sr. Wolfgang Hartmann, membre de la Comissió organitzadora de l’Any Gutenberg 2018 i president de Bauertypes.

 La conferència del Dr. Corbeto se centrarà en l’aparició de la impremta a mitjans del segle XV i la convivència d’impresos i manuscrits. Les característiques gràfiques dels còdexs varen servir d’exemple per a la producció dels primers llibres, però amb la major expansió de l’art de la impremta es van anar introduint unes característiques diferencials pròpies que van tendir a l’establiment d’una tipologia independent. S’analitzaran aquells elements que vinculen el llibre imprès incunable amb el seu antecessor manuscrit i els que d’altra banda mostren la introducció d’un nou llenguatge que esdevindrà propi del llibre tipogràfic modern.

Acabada la sessió es realitzarà una visita comentada pel Dr. Albert Corbeto a l’exposició de la qual ha estat el comissari, “Els incunables, del còdex manuscrit al llibre tipogràfic modern  que es pot veure a l’Espai Zero (vestíbul de la BC) fins al 16 de juny de 2018.

Invitació

   Dia - 31 de maig de 2018

   Hora - 18:30 h                                                                  

   Lloc - Sala de la Caritat - Biblioteca de Catalunya - Carrer de l'Hospital 56, Barcelona

Tornar