Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Presentació del llibre "Temps de Guerra" de Francesc Fontbona
Presentació del llibre "Temps de Guerra" de Francesc Fontbona

La Biblioteca de Catalunya us convida a la presentació del llibre Temps de guerra editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat que tindrà lloc el proper dimarts 11 de juny a les 19 h a la Sala de la Caritat.
El llibre el presentaran Francesc Fontbona Vallescar, fill de Francesc Fontbona Vàzquez, i Cristina Fontcuberta, de la Universitat de Barcelona.
 Tems de guerra són els records d’un metge català que havia acabat la carrera just el juny del 1936, i que s’estrenà en la pràctica mèdica en aquella circumstància tràgica i complexa. L’autor viu el gran drama del 1936-39 en una peripècia constant, sempre jugant amb el marge que el desgavell oficial li permetia. El llibre és un testimoni directe de l’ambient contradictori d’aquell conflicte, però també del descontrol que es vivia al bàndol republicà, així com de les pèssimes condicions penitenciàries de Catalunya durant la guerra, que l’autor patí des de la tardor del 1938.
Francesc Fontbona Vázquez nasqué a Barcelona l’11 de setembre del 1913, en una família d’origen tarragoní vinculada al món marítim. Nebot i hereu de Josep Fontbona Ventosa, metge eminent, estudià medicina i acabà la carrera el 1936. Durant la guerra fou metge militar a Barcelona, al front d’Aragó, Mataró i Berga, però aprofità les facilitats que li donava la seva condició per a encaminar cap a França persones perseguides per les seves tendències religioses o polítiques. Després exercí com a internista i metge de capçalera, orgullosament desvinculat de mútues i organitzacions oficials, fins la seva mort el 25 d’octubre del 1998.

Tornar