Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / El comte Arnau. Dibuixos de Josep Ribot i Calpe
El comte Arnau. Dibuixos de Josep Ribot i Calpe

Cartell de l'exposició El comte Arnau. Dibuixos de Josep Ribot i Calpe

Data inici: 24/02/2020 Data final: 23/03/2020

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres de 9 h a 20 h - Dissabtes de 9 h a 14 h

Comissariat: Sílvia Ferrer. Unitat Gràfica
Domènec Ribot. Historiador i crític d'art

Josep Ribot i Calpe (Barcelona, 1888-1974) va ser un dibuixant i pintor barceloní que va exercir d’una manera destacada durant el primer terç del segle XX. Malgrat no ser especialment conegut ni divulgat, presenta una obra artística comparable a la d’altres grans dibuixants coetanis com Joan Junceda, Lola Anglada, Josep Obiols o Joan d’Ivori. 
Per una sèrie de fets atzarosos, vers l’any 1915, entrà en contacte amb la comarca del Ripollès amb la qual va mantenir un vincle durant tota la seva vida i que va marcar bona part de la seva trajectòria artística. Segurament, la seva afició d’excursionista el va portar a descobrir aquests indrets. També hi contribuí la seva coneixença i amistat amb el folklorista Rossend Serra i Pagès (1863-1929), ja que ambdós eren membres del Club Muntanyenc de Barcelona, i va ser qui l’introduí en el fascinant món del comte Arnau.
Aquesta mostra intenta rescatar de l’oblit aquests dibuixos, esbossos i apunts relacionats, per una part, amb els paisatges i indrets del comte Arnau i, per l’altra, amb les seves gestes, proeses i maldats. Amb tot, volem formular la hipòtesi d’un projecte editorial d’un llibre, centrat en la figura del comte Arnau, que portarien entre mans Rossend Serra i Pagès i Josep Ribot i Calpe. Malauradament, no arribà a materialitzar-se.

Tríptic de l'exposició

Tornar