Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Exposicions / El fons de segells pendents de pergamins de la BC
El fons de segells pendents de pergamins de la BC

Segells

Data inici: 15/01/2018 Data final: 14/02/2018

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9h a 20h. Dissabtes, de 9h a 14h

Comissaris: Dr. Pere Serra i Dra. Leticia Darna

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "El fons de segells pendents de pergamins de la BC" a l’Espai Zero, al vestíbul de la Biblioteca de Catalunya, que romandrà oberta des del dilluns 15 de gener de 2018 al dimecres 14 de febrer de 2018 (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona), comissariada pel Dr. Pere Serra i la Dra. Leticia Darna . Aquesta exposició mostra una quarantena de segells pendents que provenen del fons de pergamins de l’Arxiu Històric de la Biblioteca de Catalunya. Es tracta d’un conjunt de gran interès documental i d’alt valor patrimonial que conserva unes dues-centes cinquanta peces.
El segell fou a l’edat mitjana un element de validació del document; l’acompanyava i l’autenticava, i és per si mateix un document jurídic que, juntament amb la part escrita, constitueix el document complet. El fons de la BC conserva segells de totes les tipologies: reials, nobiliaris, institucionals, judicials, municipals, gremials, eclesiàstics i també personals.
L’abast temporal d’aquesta mostra comença amb un segell reial de Pere I el Catòlic, del segle XIII, i acaba amb un segell institucional del segle XIX. La mostra que es presenta és variada i pretén posar en valor la col·lecció sigil·logràfica de la Biblioteca de Catalunya.

Tríptic

Vídeo

Tornar