Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / JOSEP Ma MADORELL, IL·LUSTRADOR
JOSEP Ma MADORELL, IL·LUSTRADOR

Cavall Fort

Data inici: 01/01/2011 Data final: 01/01/2011

Lloc: Biblioteca de Catalunya

La generosa donació de la família del dibuixant i il·lustrador Josep Ma Madorell i Muntané (Molins de Rei 1923-2004) ha fet que la major part de l’obra original d’aquest artista passi a ser propietat d’una institució publica: la Biblioteca de Catalunya. D’aquesta manera, retorna als ciutadans una obra realitzada per al gaudi d’infants i joves de Catalunya.

Per a celebrar aquest fet i per a posar a l’abast del públic, la Biblioteca de Catalunya organitza una exposició, en la qual es mostra una part d’aquesta gran col·lecció.

Mercès a la seva obra ingent, l’encert dels personatges i la precisió i finor d’estil, Madorell és una figura cimera del còmic català i com a tal és reconeguda. La perfecció de la seva obra l’ha fet el gran mestre del còmic per a infants i el referent català de la línia clara.

La col·laboració assídua a la revista Cavall Fort, de la qual n’ha estat peça clau fins al dia de la seva mort, i la creació de personatges de gran popularitat com el Jep i Fidel, han fet que la seva obra arribés a totes les capes de la població.

Tornar