Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / L'Espai de Dansa i Música (1992-2005) un altaveu per a la creació
L'Espai de Dansa i Música (1992-2005) un altaveu per a la creació

Data inici: 08/06/2016 Data final: 12/07/2016

Lloc: Sala d'exposicions

Horari: De dimarts a divendres, d'11 h a 15 h i de 17 h a 20 h. Dissabtes, de 10 h a 14 h.

Comissariat: Margarida Ullate i Estanyol, Directora de la Unitat de Sonors i Audiovisuals de la BC

Web de l'exposició    Vídeos de l'exposició

Amb aquesta exposició, la Biblioteca de Catalunya vol retre un homenatge a L’Espai, l’equipament creat per la Generalitat que entre els anys 1992 i 2005 va significar l’única plataforma pública per a la promoció de la dansa i la creació musical.

Pensat com un espai estable per ajudar el sector de la dansa i la música popular, va incorporar també el pop i el rock català. Noms mítics de la nova cançó com Raimon o Marina Rossell, així com grups de nova formació i noves veus com Sopa de Cabra, Gossos, Quimi Portet, o Lídia Pujol, van passar pel seu escenari amb notable èxit. Quan L’Espai es va dissoldre, la documentació sonora i audiovisual generada com a producte de la seva activitat va passar a la Biblioteca de Catalunya.

L’exposició, comissariada per Margarida Ullate (BC), mostra una part considerable dels materials rebuts, sobretot els enregistraments dels espectacles en directe en format DAT, fotografies, programes i el conjunt de discos comercials gravats a L’Espai, així com altres discos i vídeos relacionats amb els concerts d’aquests grups fets en aquesta sala. Aquesta selecció de documents s'organitza en quatre àmbits: La meitat d'una història, Gravats a l'Espai, Deu anys d'activitats (1992-2002) i Els anys previs al tancament. Noves programacions; i podrà ser visitada del 8 de juny al 12 de juliol de 2016.

Tríptic

Banderola

Presentació de la comissària

Tornar