Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Notícies / Curs "Introducció a la restauració de documents i obra gràfica sobre paper a la manera japonesa"
Curs "Introducció a la restauració de documents i obra gràfica sobre paper a la manera japonesa"

Curs "Introducció a la restauració de documents i obra gràfica sobre paper a la manera japonesa"
12/01/2017

Curs impartit pel Conservador-Restaurador de Bens Culturals en Document de la Biblioteca Nacional de España, Luis Crespo Arcà, dirigit a professionals de la restauració i conservació de document gràfic que vulguin apropar-se als materials, les tècniques i l'ètica de restauració de documents a la manera japonesa.
Els objectius del  curs son introduir de forma pràctica als participants en la naturalesa i usos del washi (paper japonès) i de les diferents hake (brotxes japoneses). Les sessions pràctiques oferiran també l’oportunitat de preparar shin-nori (midó cuit) i funori (alga japonesa), així com els mètodes d’aplicació i usos. Es mostrarà la forma de realitzar un Karibari (taula japonesa tradicional d’assecatge i estirament d’obra en paper).
Aprendre a moure'ns en el laberint dels proveïdors per adquirir els materials i eines japoneses més adients, a buscar una didàctica a l’estil japonès que ajudi a millorar la rutina de treball i pensar en un futur disseny del nostre taller...

Duració del curs: 20 hores
Horari:
3 i 4 d'abril: 09:00 h. a 13:30 h. i 15:00 h. a 17:30 h.
5 d'abril: 09:00 h. a 15:00 h.

Places: 11  alumnes

Lloc de realització del curs:
Taller de Restauració de la BC
C. Villarroel, 91
08011 Barcelona

Inscripció al curs 360 € (material inclòs)
CURS COMPLET. INSCRIPCIÓ TANCADA

Per realitzar la preinscripció s’haurà d’enviar un correu-e a bc_tre@bnc.cat on constin les dades (nom, cognoms, DNI, adreça, correu electrònic, telèfons de contacte i nom de l’empresa o institució a la que es  pertany). Aquest tràmit s’haurà de realitzar abans del dia 31 de gener. L’admissió al curs es farà per rigorós ordre de preinscripció i es notificarà mitjançant correu-e juntament amb la informació necessària perquè quedi formalitzada la inscripció.

Per a més informació
Tel: 93 270 23 00; Ext: 84013296
e-mail: bc_tre@bnc.cat

Certificat d’assistència
Els alumnes que compleixin l’assistència mínima requerida (80%) obtindran un certificat expedit per la Biblioteca de Catalunya.

Consulteu el tríptic del curs.

Tornar