Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Notícies / De l'humor gràfic al còmic: el fons d'Alfons López arriba a la Biblioteca de Catalunya
De l'humor gràfic al còmic: el fons d'Alfons López arriba a la Biblioteca de Catalunya

Alfons López
31/05/2018

La Biblioteca de Catalunya ha rebut el fons d’Alfons López (Lleida, 1950), dibuixant, guionista de còmic, humorista gràfic, periodista, director de publicacions i membre del Comitè promotor del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
El fons que ha arribat a la Biblioteca de Catalunya està format per una documentació molt diversa que testimonia la relació del dibuixant amb l´humor gràfic i amb el còmic, alhora que reflecteix la trajectòria professional de l’artista, des dels seus inicis com a creador i director de la revista Butifarra! (1975-1979) i com a dibuixant d’acudits a la premsa, especialment al diari Público.
De tot el conjunt, en destaquen els originals de l’obra Miguel Núñez, mil vidas más, llibre que el va consagrar com a il·lustrador i que va merèixer l’any 2011 el premi Nacional de Cultura del CoNCA, en l’especialitat de còmic.
El fons d’il·lustracions d’Alfons López que s’ha incorporat a la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya, aplega un total de 643 dibuixos originals de l’artista i una col·lecció particular de 289 documents diversos (cartells, auques, catàlegs...) d’altres autors, que són un bon reflex de l’activitat catalana dels anys 70 i 80 a l’entorn del món del còmic i la il·lustració.
Amb l’arribada de la documentació gràfica d’Alfons López es completa i enriqueix notablement el fons d’il·lustradors que es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

Tornar