Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Notícies / L'Arxiu Joan Maragall col·labora amb el projecte Placing Literature
L'Arxiu Joan Maragall col·labora amb el projecte Placing Literature

Placing Literature
06/04/2014

L’Arxiu Joan Maragall, a través de l’associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, ha col·laborat enguany amb el projecte Placing Literature, una web crowdsourcing que mapeja escenes literàries en llocs reals amb vocació mundial. La informació es pot buscar per títol d’obra o per lloc geogràfic.

Amb aquesta col·laboració Espais Escrits vol fer present la literatura catalana al món. En total s’han ubicat 350 novel·les, contes i poemes de més de 40 autors de la literatura catalana com Joan Maragall, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Caterina Albert o Joan Vinyoli, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement.

D’aquesta manera la Xarxa del patrimoni literari català aprofita el contingut literari dipositat al Mapa Literari Català d’Espais Escrits per a nodrir un altre mapa literari d’abast mundial.

La col·lecció catalana es va llençar el passat 1 d’abril a nivell mundial i ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Espais Escrits i l’State Library of Queensland, d’Austràlia, i queda oberta per a futures col·laboracions.

Tornar