Menú superior

Estàs a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació del número 7 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 7 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

Publicació del número 7 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
28/12/2018

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 7 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com a  «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i  XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de la publicació: «Dossier», dedicat enguany a «Maragall i els clàssics», «Testimonis», «Vària» i «Casa Museu», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època; i n'estrenem una de nova, «El llibre ideal». Aquest número 7 compta amb col·laboracions de Raül Garrigasait, que ha coordinat el Dossier, Sergi Grau, Roser Homar, Jordi Cornudella, Xavier Espluga, Joaquim Delclòs i Urgell, Joan Margarit, Judit Pujol, Joana Escobedo, Gemma Bartolí, Dolça Tormo i Ballester, Aitor Quiney i Leia Jiménez i Torres.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar