Presentació

Durant una pila d’anys Destino va ser  el setmanari per excel·lència.

Igual que s’ha dit que el Barça és més que un club, Destino va ser més que un setmanari. Va connectar amb amplis sectors de la població, i va esdevenir indispensable per conèixer l’evolució de la cultura i els costums de Catalunya. Va deixar una gran petja no tan sols en el món de la premsa, sinó com a part d’una societat que volia ser diferent sota el franquisme.

Destino
és una de les joies de les publicacions catalanes en llengua castellana. Per descomptat que la més valuosa. Conté una enorme quantitat d’ informació d’alta qualitat, especialment a l’etapa que va del 1939 al 1980 amb les col·laboracions estel·lars d’escriptors de la talla de  Pla, Sagarra, Lujan, Perucho, Blai Bonet, Joan Ramon Masoliver.... i dibuixants i pintors com Junceda, Capmany, Vila Arrufat...

La Biblioteca de Catalunya ha aconseguit formar una col·lecció totalment completa de les tres etapes de la revista Destino– les tres vides , diuen Carles Geli i José M. Huertas, historiògrafs de la revista- i ara les ofereix totes tres en format digital i en un sistema que permet interrogar tot el text alhora.

Dolors Lamarca
Directora de la Biblioteca de Catalunya