You are at: Home / Visit us / Exhibitions / El Nadal de Miquel Plana
El Nadal de Miquel Plana

Start date: 10/12/2012 End date: 08/01/2013

Place: Espai Zero

Timetable: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h.

Commissioners: Concepció Isern
Unitat gràfica. Biblioteca de Catalunya

Miquel Plana i Corcó (Olot 1943-2012) ha deixat a la Biblioteca de Catalunya la seva obra gràfica i l’empremta de la seva calidesa humana.

Va ser pintor, gravador, dibuixant i editor. Ha estat un referent de la bibliofília catalana amb una obra molt extensa i variada, on sempre han tingut un lloc especial la poesia i el pensament. Va buscar la col·laboració de diversos escriptors i assagistes, entre ells Josep Maria Gironella, Josep Pla, Francesc Fontbona, Narcís Comadira, Miquel Martí i Pol, Joan Perucho i molts d’altres.

Ja als 14 anys va fer d’aprenent a Gràfiques Olot, impremta de Josep Congost, el qual li va fer conèixer les tècniques gràfiques. Després es va introduir en la pintura. El 1973 va editar la seva primera obra de bibliòfil Un núvol apretat per la tramuntana, amb el text de l’olotí Domènec Moli. En van seguir moltes més, fins a un total de 150, de temàtica molt variada. A banda dels llibres, la seva producció com a gravador és rica i original, va dissenyar i estampar calendaris, carpetes de gravats, cartells, les populars roses de Sant Jordi i les nadales.

Les nadales són un grup variat, en va fer per encàrrec i també les pròpies que van formar una sèrie de 25 iniciada el 1985. Aquesta darrera col·lecció ha aplegat l’obra dels millors poetes que ha tingut i té el nostre país i ha estat una demostració anual d’agraïment personal de l’artista olotí. Després va iniciar una nova etapa on la nadala i segons les seves paraules “serà de textos que us proporcionin una reflexió de cara al futur”.

Tríptic

Vídeo

Return