You are at: Home / Visit us / News / Curs "Adhesives in paper conservation"




Curs "Adhesives in paper conservation"

Imatge
10/05/2016

Curs dirigit a professionals de la restauració i conservació de document gràfic que vulguin aprofundir en el coneixement dels diferents adhesius i les seves aplicacions.
El curs combina la teoria i la pràctica, en les sessions teòriques es descriuran i classificaran una àmplia varietat d’adhesius naturals i semi sintètics utilitzats en l’àmbit de la conservació del paper. Les sessions pràctiques oferiran als participants l’oportunitat de preparar els adhesius estudiats així com els mètodes d’aplicació, reforçant els coneixements teòrics mitjançant la pràctica.
Els participants podran validar i realitzar dos dels principals mètodes d’assaig per adhesius a base de midó i proteínic. També s’ensenyarà com preparar tissú rehumectable, diferents cataplasmes i una aplicació enzimàtica per adhesius a base de midó.
S’estudiaran diferents casos d’aplicacions d’adhesius, el procés de presa de decisions i els motius per la seva elecció.

Duració del curs: 21 hores

Horari:
26 i 27 de juliol: 08:30h. a 13:30h. i 14:30h. a 17:00h.

28 de juliol: 09:00h. a 15:00h.

Places: 15  alumnes (mínim 11)

Lloc de realització del curs:

Taller de Restauració de la BC
C. Villarroel, 91
08011 Barcelona

Inscripció al curs 295 € (material inclòs)
CURS COMPLET. INSCRIPCIÓ TANCADA

Per realitzar la preinscripció s’haurà d’enviar un correu-e a bc_tre@bnc.cat on constin les dades (nom, cognoms, DNI, adreça, correu electrònic, telèfons de contacte i nom de l’empresa o institució a la que es pertany). Aquest tràmit s’haurà de realitzar abans del dia 5 de juny. L’admissió al curs es farà per rigorós ordre de preinscripció i es notificarà mitjançant correu-e juntament amb la informació necessària perquè quedi formalitzada la inscripció.

Per a més informació
Tel: 93 270 23 00; Ext: 84013296
e-mail: bc_tre@bnc.cat

Certificat d’assistència

Els alumnes que compleixin l’assistència mínima requerida (80%) obtindran un certificat expedit per la Biblioteca de Catalunya.

Consulteu el tríptic del curs.

Return