You are at: Home / Visit us / News / Música manuscrita de Ramon Serrat i Fajula. Nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya




Música manuscrita de Ramon Serrat i Fajula. Nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya

Serrat Fajula
24/04/2015

L’obra musical del compositor i director Ramon Serrat i Fajula (Sant Joan de les Abadesses, 1881 – Terrassa, 1944) forma part del seu fons personal, ingressat a la Biblioteca de Catalunya el 2008. El fons comprèn més de mil documents entre partitures i particel·les, correspondència, manuscrits, impresos, fotografies, publicacions periòdiques, retalls de premsa, programes i altres documents.
Ramon Serrat va fundar, participar i dirigir cobles, cors, bandes i escoles de música per tot arreu on residí i treballà: Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser, Olot, Granollers, Cassà de la Selva, Ripoll i Terrassa. Amb tot, el reconeixement i la popularitat els aconseguí com autor de sardanes. Aquesta col·lecció de partitures i particel·les permet conèixer la diversitat de registres compositius conreats i mostra la seva destresa en àmbits tan heterogenis com el de la música escènica, orquestral, per a banda i de cambra, sense oblidar la música coral i vocal.

Return