You are at: Home / Visit us / News / Publicació del número 8 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació del número 8 de la revista "Haidé. Estudis maragallians"

Portada del núm. 8 de la revista Haidé. Estudis maragallians
27/12/2019

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 8 de la revista Haidé. Estudis maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com a «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i XX.

En el present número es despleguen les seccions habituals de la publicació: el «Dossier», amb el títol «Tractem-nos de tu», que estudia les relacions de Maragall amb altres autors del període, «Testimonis», «Vària», «Casa Museu» i «El llibre ideal», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època. Aquest número 8 compta amb col·laboracions de Gemma Bartolí i Maria Planellas, que han coordinat el Dossier, Judit Pujol, Xavier Vall, Marta Robles, Joan Cuscó, Martí Duran, Ignasi Moreta, Lluís Quintana, Reis Fontanals, Xavier Hernàndez, Júlia Català, Carme Torrents i Aitor Quiney.

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat/) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Return