Menú superior





Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Signat el conveni de cooperació entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació punCAT per la preservació de les pàgines web




Signat el conveni de cooperació entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació punCAT per la preservació de les pàgines web

Signatura del conveni de cooperació entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació punCAT
12/10/2006

El passat 10 de novembre de 2006 la Biblioteca de Catalunya va signar el conveni de cooperació amb la Fundació puntCAT per tal d’incloure els recursos digitals amb domini.CAT al dipòsit Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT). L'acte de signatura va comptar amb la presència de la directora de la BC, Dolors Lamarca, i el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras.

La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre que té per objectiu promoure tota mena de d'activitats relacionades amb la creació, gestió i control del registre del nom de domini .CAT i, en general, de la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l'àmbit d'Internet i de les noves tecnologies de la informació. És en aquesta línia de treball on conflueixen les estratègies d’ambdues institucions.

El conveni de cooperació permetrà al PADICAT accedir a les pàgines web amb domini .CAT per incloure-les al dipòsit, garantint així la preservació d’aquests continguts que componen la web catalana. En total hi ha registrats uns 18.000 dominis .CAT.

PADICAT és un dipòsit destinat a recollir i preservar tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital. Compta amb un pressupost aproximat de 800.000 euros i pretén implicar, per mitjà d'acords de cooperació, a 300 institucions representatives de la societat civil catalana.

Tornar