Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Exposiciones / Nani Valls, entre actes i concerts
Nani Valls, entre actes i concerts

Fecha inicio: 03/07/2020 Fecha final: 05/09/2020

Lugar: Sala d'exposicions

Horario: Horari: de dimarts a divendres, d'11 h a 15 h i de 16 h a 19 h. Dissabtes, de 10h a 14h (oberta només els dissabtes 4 i 18 de juliol, 1 i 29 d'agost, i 5 de setembre)

Comisariado: M. Rosa Montalt i Montserrat Molina Egea
Secció de Música de la BC

Web de l'exposició

La Biblioteca de Catalunya inaugura una exposició commemorativa del centenari del naixement del músic, compositor, crític musical i professor Manuel Valls i Gorina, més conegut com a Nani Valls.

En paraules de les comissàries Maria Rosa Montalt i Montserrat Molina Egea, “Nani Valls defensà que calia identificar i conèixer la música local, per tal de situar-la dins la música universal i participar en la seva configuració. Tanmateix, aquest coneixement s’havia d’aplicar a la resta de les arts, l’educació, el pensament i la societat en general perquè la seva interacció és constant.”
La mostra, organitzada en cinc àmbits o “entreactes”: “Entreacte biogràfic”, “Entreacte musical”, “Entreacte crític i d’assaig”, “Entreacte estètic-perceptiu”, i “Entreacte social” permetrà veure més d’un centenar de documents seleccionats del fons personal de Nani Valls, dipositat a la Biblioteca de Catalunya des del 2006, que ens aproximaran a la història i als moviments culturals dels anys cinquanta-vuitanta, en els que prengué part molt activa i, a més, a la tasca de divulgació que el va ocupar tota la seva vida.
La Biblioteca de Catalunya, a través de la seva política d’exposicions, vol contribuir al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic, que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents. 

Volver