Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1480, gener, 1 - 1483, desembre, 24. Barcelona

Títol: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital

Contingut: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, professió, edat, procedència, pertinences i díxits; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa, incidències (data de la mort o sortida, restitució de pertinences) i diners. Amb rúbrica de malalts. Dut per l'infermer Pere Olzina, prevere de Manresa (f. 1). Els f. 179v-180v contenen anotacions de l'infermer Olzina sobre incidents relacionats amb malalts i un expòsit de l'Hospital.

Nivell classificació: Interns

Observacions: Cambres de l'Hospital: Santa Maria, Sant Pere, Sant Jaume, Sant Miquel, "cambra primera" i "cambra segona" (dones), Innocents. Amb documentació solta. Restaurat. Olim 97-V-34. Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76; X. Illanes Zubieta, "Pobres, locos, contrechos, heridos y otros miserables personas de distintas naciones y condiciones. Los enfermos del Hospital de la Santa Cruz de Barcelona durante el siglo XV", Intus-Legere Historia, 11/1 (2017), p. 46-73.

Número: 5010

Número de Registre: 10831

Suport: Paper

Mides: 315 x 230 mm

Llengües: Català

Coberta: Enquadernació d'arxiu en pergamí (restaurat). Coberta i llom: "Infermeria, 1480". Coberta posterior: escut il·luminat de l'Hospital

Folis: 20 f. + f. 1-80 amb numeració romana

Topogràfic: BC AH 3

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducció: Accés al document

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca