Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1641, gener, 1 - 1642, març, 31. Barcelona

Títol: Llibre dels malalts que éntran y moren en lo present Hospital general de Santa Creu de Barcelona, començant [...] janer de 1641 [...]

Contingut: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat i/o ofici, edat, procedència i/o família, pertinences, dixit; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències (generalment, data de la mort o de sortida, en el cas dels soldats).

Nivell classificació: Interns

Observacions: Conté, entre d'altres documents solts: "Assí estaran assentats los noms dels que entraren en lo Hospital diumenje als 30 de m[arç] de 1642 de la vinguda de las galeras de Fran[ça], los quals se tingueren de assentar ab paper volant per la despedició de dits malalts, la qual diada està comensada en lo full 373 [...]"; "Assí estaran asentats los malalts que divendres als 28 de mars 1642 se tingueren de asentar ab paper volant [...]", "comensa la diada en lo fòlio 356". Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76.

Número: 5069

Número de Registre: 10896

Suport: Paper

Mides: 340 x 245 mm

Llengües: Català

Coberta: Enquadernació d'arxiu en pergamí. Llom: "1641".

Folis: 1 f. + f. 1-[386] + 4 f.

Topogràfic: BC AH 68

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducció: Accés al document

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca