Vista d'objecte predeterminada. Fes clic per crear una plantilla personalitzada, ID del node: 1965, ID de l'objecte: 2100

Unitat Gràfica

Unitat Gràfica

Tasques i funcions

Gestiona els materials gràfics i cartogràfics (mapes, plànols, cartells, gravats, ..) que ingressen a la BC per donatiu, intercanvi, compra o Dipòsit Legal, els cataloga i contribueix a la seva adquisició, conservació, preservació i digitalització.

Hisria

Creada com a secció d'estampes i gravats l'any 1923. Amb la llei de biblioteques del 1993 passà a anomenar-se Unitat Gràfica.

Fons i col·leccions

Comprèn nombroses obres úniques d'artistes com Piranesi, Goya, Lluís Rigalt, Fortuny, Apel·les Mestres o Francesc Casanovas, i més recentment, Mercè Llimona, Cesc o Roser Capdevila.

També inclou matrius xilogràfiques i calcogràfiques, ex-libris, goigs, romanços, auques i petits impresos, documents que amb el temps esdevenen molt rars, com ara catàlegs d'exposicions, programes de música i teatre, menús, etc. i una bona col·lecció de fotografies i plaques.

Compta amb una notable col·lecció de mapes amb peces singulars com la carta nàutica de Gabriel de Vallseca (anterior a 1439) i la col·lecció de Mn. Ignasi M. Colomer.

Roser Pintó Fàbregas

Directora

rpintoSPAMFILTER@bnc.cat

+34 93 270 23 00 (ext. 84013198)

Roser Pintó