Unitat de Sonors i Audiovisuals

Tasques i funcions

Gestiona els documents sonors i audiovisuals que ingressen a la BC per donatiu, intercanvi, adquisició o Dipòsit Legal, els cataloga i contribueix a la seva adquisició, conservació, preservació i digitalització.

Qui treballa a Unitat de Sonors i Audiovisuals

Hisria

És l’hereva de la Fonoteca Nacional de Catalunya, creada el 1981 amb la restauració de la democràcia; posteriorment, amb la llei de biblioteques del 1993 va passar a integrar-se a la Biblioteca de Catalunya.

Fons i Col·leccions

Comprèn col·leccions i peces de gran valor, que conformen un dels principals patrimonis històrico-musicals del país. Algunes de les col·leccions més significatives són l’Arxiu històric de Ràdio Barcelona i els fons personals de Daniel Blanxart o Conxita Badia, entre d’altres. A més, compta amb una rica selecció de veus originals de personatges històrics, com les d’Alexander Fleming, Joan Brossa, Carmen Amaya, Frederica Montseny, Salvador Dalí, Jacinto Benavente, John Cowdery Kendrew, M. Aurèlia Capmany, Hipòlit Làzaro, Francesc Macià, Lluís Companys, Ramón Tamames, Jean-Paul Sartre, Joan Capri, Mary Santpere, Alfredo Di Stefano, Joan Miró, Jordi Rubió i Balaguer, Vinicius de Moraes, entre d'altres.

Dades de contacte:

Margarida Ullate

Margarida Ullate i Estanyol

Directora

mullate@bnc.cat

+34 93 270 23 00 (ext. 84013166)

+ informació a

Cerca Fons i Col·leccions

Catàleg

Bobines de Ràdio Barcelona

Tresors de la BC

Fons digitalitzats