Patrimoni

d'Editors i Editats de Catalunya

Barcelona, 1924-1998

Catalònia


(Actualització 16/05/2024)

L’any 1924 Antoni López-Llausàs fundà juntament amb Manuel Borràs de Quadras i Josep Maria Cruzet la Llibreria Catalònia. L’any següent adquirí l’Editorial Catalana i combinà el negoci llibreter amb l’editorial sota el mateix nom de Catalònia. La llibreria prioritzà la publicació en català, i donava suport i seguia de prop l’activitat de l’Editorial Selecta.

+ informació

Consulteu el fons

Fons Josep M. Cruzet. Editorial Catalònia a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya va comprar aquest fons a Sebastià Borràs,  un dels directors de la Llibreria Catalònia. Conté documentació tant  professional –de la Llibreria Catalònia-Casa del Libro, Editorial  Selecta i Editorial Aedos—com personal. Es conserven 105 caixes entre  memòries, estatuts, llibres de comptabilitat, homenatges a autors,  documentació sobre col·leccions, traduccions, papers de censura, premis  literaris, etc.

Entre les diverses capses destaquen el recull de retalls de premsa que il·lustren la trajectòria que va seguir l’editorial, prou lligada a la llibreria que duia el mateix nom.

Més informació i documentació sobre l'obra produïda

Catàlegs d'editors de Catalunya fins 1939 (Biblioteca de Catalunya)


Fotos històriques de la Llibreria Catalònia

Josep Ma. Cruzet i la seva obra. Barcelona: Selecta, 1964.

Pineda, Marçal. Veinticinco años de librería. Barcelona : Casa del Libro, 1949.

Tebè, Tomàs; López Llausàs, Antoni; Borràs de Quadras, Manuel. Els cinquanta anys de la Llibreria Catalònia: records i impressions. Barcelona: Editorial Selecta, 1974.