Patrimoni

d'Editors i Editats de Catalunya

Barcelona, 1946-1998

Selecta


(Actualització 16/05/2024)

Tot i que oficialment l’editorial fou creada el 1946, els seus orígens es remunten al 1943, quan Josep Maria Cruzet va aconseguir el permís per editar les Obres Completes de Jacint Verdaguer. Els directors literaris de l’obra van ser Josep Miracle i, després, Tomàs Tebé.

L’objectiu de Selecta va ser mostrar la continuïtat de la literatura catalana publicant-ne els autors més clàssics i donant a la vegada oportunitats als que s’iniciaven en les circumstàncies adverses del franquisme.

+ informació

Consulteu el fons

Fons Josep Maria Cruzet a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya va comprar aquest fons a Sebastià Borràs, un dels directors de la Llibreria Catalònia. Conté documentació tant professional  – de la Llibreria Catalònia-Casa del Libro, Editorial Selecta i Editorial Aedos— com personal. Es conserven 105 caixes entre memòries, estatuts, llibres de comptabilitat, homenatges a autors, documentació sobre col·leccions, traduccions, papers de censura, premis literaris, etc.

Entre la seva documentació gràfica s’hi pot trobar des d’invitacions fins a presentacions de novel·les o esbossos de cobertes d’algunes de les obres.

Catàlegs d'editors de la col·lecció Bergnes de las Casas (Biblioteca de Catalunya)

Catàlegs d'editors de Catalunya de 1940 a 1975

Més informació i documentació sobre l'obra produïda


Miracle, Josep, L’Obra de Josep Maria Cruzet. Barcelona: Selecta, 1963.

Josep M. Cruzet i la fundació de l’Editorial Selecta

Web d'Editorial Selecta

Premis literaris