• Vitrina

    Trompa, trompeta, trombó, cornetí, caixa i triangle, instruments representatius d’una banda de música. Paper pautat plantilla de la Banda Municipal de Barcelona. Fons Lamote de Grignon

  • Antecedents

    Els referents musicals històrics associats al govern de Barcelona fins a mitjan el S. XIX i, per tant, anteriors a la creació de la Banda Municipal, mostren l’existència de capelles de música i formacions populars associades a esdeveniments civils del municipi. L’any del seixantè aniversari de la Banda Municipal de Barcelona veu la llum un primer intent d’explicar la trajectòria de l’organisme responsable de la música “oficial” del consistori, just  després de la seva dissolució.  Aquesta s’havia produït oficialment l’any 1944 després que el règim depurés el seu director, Joan Lamote de Grignon, i que el consistori demostrés la seva incapacitat endèmica per resoldre els nomenaments de nous directors. L’obra no menciona, però, els enregistraments duts a terme per la Banda.

    La música de l'antic Consell Barceloní: notes històriques. Francesc Baldelló. Barcelona: Impr. Barmar, 1929.

    TOP.: 2006-8-13995

    La música “oficial” de la Ciudad de Barcelona: apuntes para la historia de la Banda Municipal. Tomàs Caballé i Clos. (Centenaris; 2). Barcelona: Ariel, 1946.

    TOP.: 2004-8-24046

    Novas. Dins: “L'arch de Sant Martí: periódich regionalista”. Any V, núm. 342 (24 de juny 1888).

    TOP.: RRC-8-0011

    A cavall de dos segles, Barcelona va viure dos esdeveniments clau en els quals la participació de la Banda fou remarcable: l’Exposició Universal  del 1888 i l’Exposició Internacional del 1929. En aquest període també es produiran la major part dels enregistraments històrics de l’entitat, tot i que molt pocs sota el nom de la Banda al complet, com es veurà.

    Sumpta: sardana. Eusebi Guiteras. Barcelona: Musical Emporium, [ca. 1903?].

    TOP.: M-Fol-C 18/41

    Asunción: Habanera, Spanish, Banda. Tocado por Banda de la casa Provincial de Caridad Barna. Barcelona: The Gramophone and Typewriter Ltd., [1900].

    TOP.: PP 117

     

     

     

     


    Tot i que la de Barcelona fou la primera banda municipal creada a l’estat espanyol, la Banda de la Casa de Caritat fou la pionera en enregistrar en disc a la ciutat, el 1900, sota la direcció d’Eusebi Guiteras. Un dels directors d’aquesta banda, Josep Rodoreda, seria precisament el primer director de la nova formació vinculada a l’Ajuntament de Barcelona.

    La platja dels Riells: sardana. Eusebi Guiteras. [Barcelona?, 1901?].

    TOP.: M 5345/38

    Sousa marches: as composed and orchestrated by John Philip Sousa. Played by The Pride of the '48 Band. Pennsilvanya: Miller International, [1958?].  

    TOP.: LP 16536

    El Sonámbulo: schotis. Tocado por Banda de la casa Provincial de Caridad Barna, Barcelona. [Londres?]: E. Berliner’s Gramophone, [1900].

    TOP.: PP 118

     

     

     

     


    Grammophon Verzeichnis französischer, italianischer, spanischer, portugiesischer Platten. [Hannover?]: Grammophon, [1900?].

    TOP.: Cat 1/2

  • Escoles, bandes i orquestres

    Els estudis i les formacions musicals de la Barcelona de finals del segle XIX i inicis del XIX seguien diverses línies. En la relacionada amb l’àmbit simfònic, des del 1837 hi imperaven el Conservatori del Gran Teatre del Liceu i les acadèmies privades de mestres professors com Joan Baptista i Pujol o la cèlebre Acadèmia Granados-Marshall, fundada el 1901 pel pianista i compositor Enric Granados.

    En l’àmbit de la música popular, militar, o aquella destinada als esdeveniments civils, no existien sinó iniciatives de caire popular com la de l’Acadèmia de la Casa de Caritat fins que, el 1886, l’ajuntament aprovà la creació de la Banda-Orquestra Municipal de Barcelona i de l’Escola Municipal de Música.

    Las músicas militares en España: apuntes biográficos de los músicos mayores en la actualidad, disposiciones y reglamentos sobre las bandas, su organización y reformas [...]. Valencia: Casa Laviña, [ca. 1900].

    TOP.: M 3945

    El veterano: pasodoble. Por distinguidos profesores de la Banda del Real Cuerpo de Alabarderos. Madrid: Hugens y Acosta, 1900.

    TOP.: CIL-185

     

     

     

     


    Himnes nacionals: versió completa. Barcelona: COOB'92, DL 1992 (Barcelona: Estudis Carbonell).

    TOP.: 92-CDA 10a

    Tres danzas españolas. E. Granados, orquestadas por J. Lamote de Grignon. Madrid: Unión Musical Española, [1915?].

    TOP.: 78-Fol-1954

    Acadèmia Granados-Marshall: 100 anys d'escola pianística a Barcelona. Mònica Pagès i Santacana. Barcelona: Taller Editorial Mateu: Acadèmia Marshall, 2000.

    TOP.: 2006-8-21063

    Danzas españolas. Oriental. Rondalla aragonesa. Granados ; Orquesta Sinfónica de Barcelona; bajo la dirección del Mtro. Lamote de Grignon. Barcelona: Gramófono, [1916?].

    TOP.: Bla-PG 3135

     

     

     

     


    Memoria y proyecto de reglamento [de la Banda Municipal]. Barcelona, 25 de novembre de 1914, presentación de J. Lamote de Grignon. Barcelona: Tipografia C. Gisbert, [1914].

    TOP.: M 6987/37

    Diversos reglaments se succeïren fins que el 1914 Joan Lamote de Grignon, nou director (músic major) de la Banda, presentà una proposta de nova organització que atorgà independència artística i administrativa a la BMB.

    Reglamento de la Banda-Orquesta y Escuela Municipal de Música. Barcelona: Tip. de Balmas, Casamajó y Ca., 1895.

    TOP.: M 6987/29 

    Paradoxalment, l’antiga controvèrsia originada el 1910 pel compositor Jaume Pahissa (rebatuda pel mateix Joan Lamote) qui proposava la conversió de la BMB en Orquestra Municipal per raons de la idoneïtat de la plantilla i el repertori, entre d’altres, acaba tenint lloc quan es dissol la BMB, reconvertint-se en l’Orquestra Municipal de Barcelona.

    La memoria del maestro Pahissa: la transformación de la banda en orquesta. Jaume Pahissa. Dins: "La Publicidad", Año XVI, 5102 (27 octubre 1911).

    TOP.: ARCA [recurs electrònic]

    Retrat de Jaume Pahissa (Fons Lamote de Grignon).

    TOP.: M-LG-462

     

    Sobre la banda o orquestra municipal: rectificació. Joan Lamote de Grignon. Dins: “La Veu de Catalunya", Any XXI, 4528 (26 desembre 1911).

    TOP.: ARCA [recurs electrònic]        

    Retrat de Joan Lamote de Grignon (Fons José Subirá) 

    Himno de Riego: himno de la República Española. Instrumentación de Juan Lamote de Grignon. Banda Municipal de Barcelona, dirigida por el maestro Joan Lamote de Grignon. Barcelona: La Voz de su Amo, [1936]. OZ-4.

    TOP.: RB-PM 617

    Himno de Riego. Instrumentació de Joan Lamote de Grignon. Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Joan Lamote de Grignon. Josep Perramon. Dins: "Girant a 78 rpm: músics i actors catalans, 1904-1948". Barcelona: ASPE, 2006.

    TOP.: CD 5501

     

     

     

     


    Juny. Juli Garreta; BMB dirigida per Salvador Brotons. 123è Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”,  2009.

    https://www.youtube.com/watch?v=59mL81UClXc

  • L’època daurada de Joan Lamote de Grignon: arranjaments i obres originals

    Joan Lamote de Grignon fou nomenat mestre professor de la Banda Municipal de Barcelona el 1914, i el 1919 presentava la nova formació al Palau de la Música Catalana i arrencava l’època daurada de la BMB. Durant la dècada dels anys 20 Joan Lamote incorpora el tible i la tenora a la plantilla de la banda i inicia una tasca ingent d’arranjaments i orquestracions per a banda, tant d’autors clàssics, com Wagner, així com de compositors autòctons: Albéniz, Granados, Samper o Garreta.

    El 1925 Richard Strauss dirigeix la BMB a la Plaça Sant Jaume i, arran de l’experiència, el 1927 la banda fa una gira a Alemanya que li comporta un gran reconeixement exterior.

    Nupcial: sardana. Ricard Lamote de Grignon. [Barcelona, 1925].

    TOP.: M-RLG-191

    Fotografia de la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Richard Strauss a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el 1925 (Fons José Subirà)

    Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Noticiero Universal, 1930. Suplement monogràfic del diari "Noticiero universal: diario independiente de noticias, avisos y anuncios".

    TOP.: M 7175/28

    Musique et musiciens français à Barcelone, musique et musiciens catalans à Paris. Conférence de Joan Lamote de Grignon, directeur de la banda Municipal de Barcelone, donnée à l’Institut Français de Barcelone le 9 mai 1935. Barcelone: Librairie française, 1935.

    TOP.: M 4450

    Programa del concert ofert per la Banda Municipal de Barcelona dins el XIVè Festival de la Societat Internacional per la Música Contemporània, el 19 d’abril de 1936 al Palau de Belles Arts de Barcelona, on s’interpreten “Tres moviments simfònics” de Josep M. Ruera, i “Joan de l’Ós” de Ricard Lamote de Grignon.

    TOP.: M 2828

    Programa general del XIVè Festival de la Societat Internacional per la Música Contemporània, celebrat a Barcelona del 18 al 25 d’abril de 1936.

    TOP.: M 2828

    Durant la dècada dels anys 30 es consoliden els Concerts Simfònics Populars que oferia la BMB a la seva seu, el Palau de Belles Arts de Barcelona. A mitjans dels anys 30 la BMB comença a usar el nom d’Orquestra Municipal d’Instruments de Vent. L’any 1936 Joan Lamote és membre del jurat organitzador del XIVè Festival  de la Societat Internacional de la Música Contemporània celebrat a  Barcelona, en el qual la Banda participa estrenant obres de Josep M. Ruera i Ricard Lamote de Grignon.

    Fotografia d’un concert de la Banda Municipal de Barcelona al Palau de Belles Arts de Barcelona, el 1936, amb dedicatòria autògrafa de Joan Lamote de Grignon a José Subirá. (Fons José Subirá)

    Programa dels Concerts Simfònics Populars al Palau de Belles Arts de Barcelona, on s’interpreten “Tres moviments simfònics” de Josep M. Ruera, i “Joan de l’Ós” de Ricard Lamote de Grignon, i es fa esment de la sardana “Juny” de Juli Garreta.

    TOP.: RRC-8-0167

    Retrat de Joan Lamote de Grignon amb dedicatòria a José Subirá, 1936 (Fons José Subirá)

    Retrat de Joan Lamote de Grignon amb dedicatòria: “La Orquesta Municipal de Valencia a su querido maestro 24-6-45”. Litografia d’Angela Nebot Molada. València, 1945. (Fons Joan Lamote de Grignon)

    Programa dels “Conciertos sinfónicos populares de la Orquesta Municipal de Valencia, tercera serie, II concierto, domingo 7 de mayo de 1944”. Direcció de Joan Lamote de Grignon.

    TOP.: M-LG-432/3

    Programa del “Concierto extraordinario homenaje al maestro D. Juan Lamote de Grignon, Orquesta Municipal, viernes 12 de diciembre de 1947”. Obres i direcció de Joan Lamote de Grignon.

    TOP.: M-LG-432/10

    La Guerra Civil causa estralls en la BMB, primer amb el bombardeig del Palau de Belles Arts el 1938 i, l’any següent, amb la destitució de Joan i Ricard Lamote de Grignon dels seus càrrecs a la banda. Ambdós es traslladen a València on participen de la creació de la Orquesta Municipal de Valencia.

    Concerts simfònics populars al Palau de Belles Arts: curs de 1931-1932 : programes. Banda Municipal de Barcelona. [Barcelona]: Ajuntament de Barcelona, [192-]-. Retrats d’Isaac Albéniz i Enric Granados.

    TOP.: RRC-8-0167

    La Valquíria. Richard Wagner; orquestració de Joan Lamote de Grignon. [Barcelona?, 192-?].

    TOP.: M-JLG-342

    Rapsodia española. Isaac Albéniz; arranjament per a banda de Joan Lamote de Grignon. [Barcelona?, 192-?].

    TOP.: M-JLG-337

    Goyescas: intermezzo. Enric Granados; arranjament de Joan Lamote de Grignon. Per a banda.

    TOP.: M-JLG-340

    Retrat d'Enric Granados.

    TOP.: M-LG-462

    Mallorca: suite simfònica. Baltasar Samper; transcripció per a orquestra d’instruments de vent, J. Lamote de Grignon. [Barcelona?, 1937].

    TOP.: M-JLG-338

    Retrat de Baltasar Samper amb dedicatòria a Joan Lamote de Grignon.

    TOP.: M-LG-462

    Tres moviments simfònics: inspirats en els cants de l'antigua Grècia. Josep M. Ruera. [Granollers?, 1936?].

    TOP.: M 2851

    Aragonskaia khota: vospominaniieob od odnoi notxi v Madridie. Mikhaïl Ivànovitx Glinka; instrumientatsiia dlia dukhovogo orkestra Emili Salut Payà. Barcelona, 1962. Per a banda, encàrrec de Joan Pich Santasusanna.

    TOP.: M 4941/1

    De l’any 1944 endavant, la BMB fou absorbida com a Secció d’Instruments de Vent dins l’Orquestra Municipal de Barcelona. L’any 1959, ja sota la direcció de Joan Pich Santasusana, la BMB es reorganitza, recupera els Concerts Simfònics Populars i fa una sèrie d’encàrrecs com el de l’orquestració de la Jota aragonesa, de Glinka, per Emili Salut.

    Joan de l’Ós: poema per a orquestra de vent, solistes i cor. Ricard Lamote de Grignon; text de Josep M. de Sagarra. [Barcelona?], 12 de maig de 1933.

    TOP.: M-RLG-115/1

    Joan de l’Ós: poema. Ricard Lamote de Grignon; J. Ma. de Sagarra. [Barcelona: editor no identificat, 1936?] (Lit. e impressió de música Joaquim Mora).

    TOP.: 2006-4-C 29/55

    Pastoral. Juli Garreta; transcripció per a banda del Mtre. J. Lamote de Grignon. [Barcelona?, entre 1920 i 1930?].

    TOP.: M-JLG-256

    Cançons populars: armonitzades i instrumentades per a orquestra de vent. 1 El caçador i la pastoreta. Joan Lamote de Grignon. [Barcelona?: editor no identificat, ca. 1930].

    TOP.: M 4404/68

    Programa dels Concerts Simfònics Populars al Palau de Belles Arts de Barcelona, amb la llista d'intèrprets col·laboradors de la “Orquestra Municipal d’Instruments de Vent” del període 1930 a 1935.

    TOP.: RRC-8-0167

  • Els enregistraments històrics de la Banda Municipal

    Ja que no tenim proves documentals que la Banda Municipal de Barcelona enregistrés en cilindres de cera, en la recuperació de la discografia de la de la seva primera època s’han tingut en compte  els repertoris en línia Alan Kelly Database (Gramophon, dels quals Euzomo n’ha publicat l’extracte dels de la Banda) el projecte Discography of American Historical Recordings,  els catàlegs discogràfics disponibles al recurs cooperatiu en línia Matriz (AEDOM)  i els propis exemplars de la Biblioteca, entre els quals s’hi compten tant els discos com les cintes magnètiques del fons de Ràdio Barcelona.

    Serenata morisca. Ruperto Chapí; ejecutada por la Banda Municipal. Barcelona: Gramophone and Typewriter, [ca. 1910].

    TOP.: PM 1039

     

     

     

     


    Marcha militar española. Celestí Sadurní; ejecutado por profesores de la Bda. Mal. de Barcelona. [Barcelona]: Zonophone, [1906?].

    TOP.: PM 1941

     

     

     

     


    Roberto: schottish. Joan Escalas; ejecutado por los Profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía Francesa del Gramophone, [191-?].

    TOP.: PM 1990

     

     

     

     


    El sombrero: vals. Joan Escalas; ejecutado por profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Gramófono-Odeón, [1930?].

    TOP.: RB-PM 275

     

     

     

     


    El platanar: tango. Pardo; ejecutado por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Gramófono, [1909?].

    TOP.: PM 4589

     

     

     

     


    Étoile d'amour: vals Boston. Clifton Worsley; ejecutado por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía Francesa del Gramophone, [entre 1913 i 1929].

    TOP.: PM 10138

     

     

     

     


    Freia: schottisch patiné. Venus; A. Fors; ejecutado por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía Francesa del Gramophone, [entre 1913 i 1929].

    TOP.: PM 4591

     

     

     

     


    Royal: tango argentino. L. Oliva; ejecutado por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: [Gramófono], [entre 1913 i 1929].

    TOP.: PM 7813

     

     

     

     


    Mi bandera: marcha patriótica. Tejerina y González; Inocencio Navarro con Banda Municipal de Barcelona. Camden, N.J.: Victor Talking Machine, [entre 1904 i 1925].

    TOP.: PG 5896

     

     

     

     


    De tots ells, però,  els únics dels quals coneixem la gènesi i els esforços administratius i de rigor musical per dur-los a terme són els que la Banda al complet i sota la batuta de Joan Lamote de Grignon ha estudiat l’historiador Josep M. Almacellas.

    La cronologia mostra  un exemplar per sessió discogràfica documentada dels enregistraments històrics (Kelly), així com el paral·lelisme amb fets i esdeveniments relacionats amb la vida de la BMB que contextualitzen els seus enregistraments: des de les retransmissions de Ràdio Barcelona (iniciades el 1925), als concerts dels anys 60, fins a les col·laboracions amb grups d’èxit com la Trinca, als anys 80.

     

    Rapsodia húngara no. 2. Franz Liszt; ejecutada por la Banda Municipal de Barcelona; bajo la dirección del maestro Lamote de Grignon. Barcelona: Compañía del Gramófono, [entre 1916 i 1930].

    TOP.: PG 3006

     

     

     

     


    S.M. El Schotis: schottisch. Manuel Font de Anta; interpretado por los Profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [192-?].

    TOP.: PM 7617

     

     

     

     


    Don Pancho: tango. Casañé; ejecutado por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [entre 1913 i 1929].

    TOP.: PM 4590

     

     

     

     


    A la vora del riu, mare: fox terrier, caricatura. Miquel Asensi; por prof. de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [1924].

    TOP.: PM 8841

     

     

     

     


    Las corsarias: pasodoble. Francisco Alonso; por los professores de la Banda Municipal de Barcelona. [Barcelona]: Compañía del Gramófono, [1921?].

    TOP.: PM 9964

     

     

     

     


    La alsaciana: marcha. Jacinto Guerrero; por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [entre 1922 i 1929].

    TOP.: PM 10137

     

     

     

     


    Muñequitos: schottisch. I. Saperas; por professores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [1930?].

    TOP.: RB-PM 4828

     

     

     

     


    Samitier: vals-jota. J. Torres; por los profesores de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Compañía del Gramófono, [1926].

    TOP.: PM 5573

     

     

     


    Evocación: Suite Iberia 1. Albéniz-Lamote de Grignon; por la Banda Municipal de Barcelona bajo la dirección del maestro Lamote de Grignon; impresionado en el Palau de la Música Catalana. Barcelona: Compañía del Gramófono, [1929].

    TOP.: Bla-PG 3028

     

     

     

     


    Rapsodia española: I parte. Albéniz; arr. Lamote de Grignon; por la Banda Municipal de Barcelona bajo la dirección del maestro Lamote de Grignon; impresionado en el Palau de la Música Catalana. Barcelona: Compañía del Gramófono, [1930].

    TOP.: PG 9999

     

     

     

     


    Malgrat l’existència de diverses fonts documentals, entre les quals els catàlegs discogràfics comercials, no es podrà recollir una discografia completa de la BMB fins no tenir constància física d’algun dels exemplars produïts.

    Festivales Musicales de Montserrat. Banda Municipal de Barcelona; director, Juan Pich Santasusana. Barcelona: Ràdio Barcelona, 1963. Emissió en directe: Monestir de Santa Maria (1963).

    TOP.: RB-BO 4080-4083

     

     

     

     


    Concert popular a la Plaça Sant Jaume de la banda Municipal de Música de Barcelona. [Barcelona: Ràdio Barcelona, 24/09/1969].

    TOP.: 7250 RB-BO

     

     

     

     


    Banda Municipal de Barcelona des del Palau de les Nacions. [Barcelona: Ràdio Barcelona, (23/11/1969)].

    TOP.: 7238 RB-BO

     

     

     

     


    Que bonica ets Barcelona; Mama caca. La Trinca; amb la col·laboració de la Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Ariola-Eurodisc, DL 1980.

    TOP.: 80-S 53

     

     

     

     


    Cent anys de música catalana. Banda Municipal de Barcelona; Salvador Brotons, director. Barcelona: Picap, DL 2014.

    TOP.: 2015-CD 165

     

     

     

     


  • Activitat recent: una tasca eclèctica entre allò popular i el rigor professional

    Durant les darreres dècades de segle XX se succeeixen els concerts en diversos espais de Barcelona amb col·laboracions, encàrrecs i efemèrides molt diverses. L’any 1983, sota la direcció d’Albert Argudo, s’enregistra un nou recopilatori de peces emblemàtiques de la BMB i, en ocasió del seu centenari, el 1986, el musicòleg i compositor Francesc Bonastre publica la primera obra sobre la banda amb la perspectiva històrica de l’època moderna. Esdeveniments com els dels Jocs Olímpics de 1992 van donar lloc a l’enregistrament dels himnes nacionals de totes les nacions participants, i l’any següent, amb la declaració d’Els Segadors com a himne nacional de Catalunya se n’enregistraren les versions oficials, també la versió per a banda a càrrec de la BMB.

    Els Segadors: himne nacional de Catalunya. Materials per a banda. Harmonització i instrumentació: J. Lamote de Grignon. Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1993.

    TOP.: DL 78-12-C 6/5

    Els Segadors: himne oficial de Catalunya. Adaptació i arranjament, Joan Lamote de Grignon. Barcelona: Tenora, [DL 1994]. Reducció per a piano.

    TOP.:  DL 78-Fol-C 15/4

    Els Segadors: himne nacional de Catalunya. Barcelona: PDI, DL 1993. Versió per a banda, harmonització i orquestració: Joan Lamote de Grignon, direcció: Jordi Mora.

    TOP.: 93-C 535 i 93-CD 309

     

     

     


    El 2001 s’enregistren obres experimentals com les de Joan Saura Martí a l’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 2007 la BMB és resident a L’Auditori, on té una programació estable i està integrada en el seu projecte pedagògic. El director Salvador Brotons obre una etapa de modernització del repertori i dels enregistraments. El 2011, any del 125è aniversari de la BMB, s’encarreguen un seguit d’obres per a banda a compositors catalans contemporanis com Joan Guinjoan. També es publica un resum de la tesi doctoral del musicòleg Josep M. Almacellas,  font bibliogràfica i documental obligada per a l’estudi de la banda barcelonina de la qual enguany celebrem deu anys més.

    S.T.01: variacions cromàtiques per a banda [ST01]. Joan Saura. [Barcelona, 2011]. Estrenada per la Banda Municipal de Barcelona.

    TOP.: M-JSau-661

    Banda Municipal de Barcelona. Barcelona: Producciones Set Management, DL 2002.

    TOP.: CD 10834

    La Banda Municipal de Barcelona a l'Espai. [Barcelona: Espai de Dansa i Música de la Generalitat, 2001].

    TOP.: DAT-169

     


    Foc d'aucell: cantata per a dos cors i conjunt instrumental. Joan Guinjoan; text de Blai Bonet. Barcelona: Dinsic, desembre 2018. Nova versió, encàrrec amb motiu del 125è aniversari de la Banda Municipal de Barcelona, estrenada el desembre de 2010.

    TOP.: DL 78-Fol-C 72/8

    Dodecamut. Tres. Barcelona: G3G, DL 2002.

    TOP.: 2004-CD 874

     

     

     


    Sarsuelorum: homenatge a la sarsuela. Banda Municipal de Barcelona; adaptació Josep Mut. Barcelona: Discmedi, DL 2004.

    TOP.: 2004-CD 1652

     

     

     

     


    Obres per a banda simfònica. Joan i Ricard Lamote de Grignon. Banda Municipal de Barcelona; Salvador Brotons, director. Barcelona: Columna Música, 2013.

    TOP.: 2014-CD 326

     

     

     


    Nadales arreu. Banda Municipal de Barcelona; Salvador Brotons, director; Coral Cantiga. Sabadell: Columna Música, 2018.

    TOP.: 2019-CD 352


    Banda Municipal de Barcelona. Director, Albert Argudo; solista de bombardí, Joan Pérez; solista de saxo alt, Salvador López; solista de trompeta, Albert Garcia. Barcelona: Belter, DL 1983.

    TOP.: 83-LP 11

    La Banda Municipal de Barcelona: cent anys de música ciutadana. Francesc Bonastre. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 1989.

    TOP.: 2014-8-18478

    Del carrer a la sala de concerts: Banda Municipal de Barcelona: 1886-1945. Josep M. Almacellas i Díez. (Memòria de Barcelona). Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Arxiu Municipal, 2006.

    TOP.: 2006-8-41163

    125 anys de Banda Municipal de Barcelona. Josep M. Almacellas i Díez. (Quaderns de l'Auditori; 11). Barcelona: Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, 2010.

    TOP.:  2011-8-5451

    Abona’t a la Banda Municipal de Barcelona: troba’t amb el que sents. Programa de mà de L’Auditori, temporada 2021-2022. (Fons de material menor de la BC)