Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / La vida quotidiana a Catalunya al voltant de 1714
La vida quotidiana a Catalunya al voltant de 1714

Data inici: 21/03/2014 Data final: 23/04/2014

Lloc: Sala d'Exposicions

Horari: De dimarts a divendres, d'11 a 15 h i de 17 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 14 h

Comissariat: Núria Altarriba

Web de l'exposició   Vídeos de l'exposició

L'EXPOSICIÓ ES PRORROGA FINS AL 23 D'ABRIL!!!!

L'exposició "La vida quotidiana a Catalunya al voltant de 1714" recull com era el dia a dia dels catalans durant l’època de la Guerra de Successió.

Dins el programa d’actes del Tricentenari del 1714, la Biblioteca de Catalunya organitza una exposició que vol explicar gràficament com era la vida de la gent més enllà de la guerra.

Visites guiades per a grups amb reserva prèvia:

Dimarts a dijous, a les 17 h

Dissabtes, a les 10 i a les 11 h

Reserva al tel. 93 270 23 00 - ext. 84013123 -Sergi Font

A/e: sfont@bnc.cat

La  mostra fa un recorregut per l’organització social i econòmica, els costums, les creences i la producció creativa, musical i literària dels catalans a partir de documents originals, molt diversos quant a continguts i tipologies, procedents dels fons patrimonials de la  Biblioteca de Catalunya.

Els àmbits temàtics focalitzen cinc aspectes: “Notícies i guerra” mostra els mitjans de comunicació de l’època com ara fulls volants i diaris. “Guanyar-se la vida” il·lustra les diferents formes de l’activitat econòmica, com les feines agrícoles, el treball menestral o  el comerç. ”Normes, misses i pronòstics” fa una   aproximació a les regles jurídiques i religioses de la societat. “L’Hospital de la Santa Creu” explica les diferents formes de l’assistència als malalts i miserables, i “Romanços, poemes i cançons” ressenya com s’organitzava l’oci, l’entreteniment, el joc i la festa a partir d’obres de la literatura popular, el teatre i la música.

El conjunt de 146 documents, vol oferir una imatge autèntica de la vida quotidiana de la societat catalana durant un període especialment conflictiu que, malgrat tot, va continuar amb unes formes de vida i d’organització social d’arrels centenàries.

Tríptic

Vídeo de Els matins de TV3

Presentació de la comissària

Tornar