Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / 15 simfonies imprescindibles: Simfonia número 40 en Sol menor KV. 550 (1788) de W. A. Mozart
15 simfonies imprescindibles: Simfonia número 40 en Sol menor KV. 550 (1788) de W. A. Mozart

En ocasió de la celebració de l'Any de les Biblioteques, seguim amb el cicle 15 simfonies imprescindibles,  organitzades conjuntament pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i  la Biblioteca de Catalunya. Les sessions tindran lloc cada dues  setmanes entre els mesos de març i octubre a la Sala de la Caritat, de 18 a 20 h. Bernat Dedéu serà el conductor del cicle, que tindrà com a objectiu transmetre el  coneixement sobre 15 obres mestres del repertori simfònic, des del  classicisme fins a la música més estimulant del nostre present. 
La Simfonia número 40 en Sol menor KV. 550 (1788) de Wolfgang Amadeus Mozart configura un dels punts àlgids del simfonisme occidental i conforma el testament sonor d'un creador inigualat en tota la història de l'art. Centre, amb la 39 i la 41, d'una trilogia simfònica plena d'interrogants i desconcerts, on els gestos operístics típics de Mozart esdevenen crida i esquer a les més altes preguntes existencials de la humanitat, aquesta és una de les peces que més ha fet gaudir els melòmans de tot el món des de la seva estrena. Encara avui, el geni mozartià ens sobta amb la seva vivacitat i capacitat per sacsejar-nos emocionalment i obligar-nos a fer les preguntes que no volem gosar dir. Som davant d'una obra mestra.
La segona sessió dedicada a la Simfonia número 40 en Sol menor KV. 550 (1788) de Wolfgang Amadeus Mozart tindrà lloc el proper dijous 26 de març a les 18 h, a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Cartell

Programació simfonies

Tornar