Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / AJORNAT- Presentació del llibre Juan Ramón Masoliver. Edición y cultura en la Barcelona de posguerra de Míriam Gázquez
AJORNAT- Presentació del llibre Juan Ramón Masoliver. Edición y cultura en la Barcelona de posguerra de Míriam Gázquez

Llibre Juan Ramón Masoliver

El proper dimecres 3 de maig a les 18:00 h, tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya la presentació del llibre Juan Ramón Masoliver. Edición y cultura en la Barcelona de posguerra de Míriam Gázquez en la qual hi participaran Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, i l’autora del llibre, Míriam Gázquez.

Juan Ramón Masoliver (1910-1997) va ser un intel·lectual prolífic, periodista, editor, dinamitzador cultural, crític literari i traductor. Amb vint anys va fundar la revista avantguardista Hèlix, en la que van col·laborar Miró o Ramón Gómez de la Serna, i poc després va marxar a París on va conèixer James Joyce i va compartir vetllades amb el grup d’André Breton, gràcies a la seva amistat amb Dalí i Buñuel. Va completar la seva formació cosmopolita a la Itàlia dels anys 30, sota el magisteri d'Ezra Pound.

Masoliver, el fons bibliogràfic del qual va ser donat a la Biblioteca de Catalunya, fou al capdavant de nombrosos projectes editorials i premis literaris que van permetre descobrir, estimular i promoure el panorama literari de Barcelona. 

Entrada lliure. Aforament limitat.

Tornar