Menú superior





Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Acte d'inauguració de l'exposició "La Biblioteca Aguiló, el primer tresor"




Acte d'inauguració de l'exposició "La Biblioteca Aguiló, el primer tresor"

L'acte d'inauguració de l'exposició "La Biblioteca Aguiló, el primer tresor" tindrà lloc el proper dilluns 14 de setembre, a les 18 h, a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya. La mostra es podrà veure fins al 17 d'octubre.

Hi intervindran:
-Eugènia Serra, directora de la BC
-Núria Altarriba, comissària de l'exposició i cap de la Unitat Bibliogràfica
Posteriorment a l'acte, hi haurà la visita guiada de l'exposició a càrrec de la comissària.

Maria Aguiló i Fuster (Palma de Mallorca, 1825-Barcelona, 1897) fou un intel·lectual polifacètic i una figura clau de la Renaixença. Interessat en la llengua i la literatura popular, es dedica intensament a la recerca i estudi de textos manuscrits, impresos i de tradició oral. Motivat per la seva investigació, reuní un conjunt  bibliogràfic d'interès extraordinari per a la cultura catalana.
La primigènia col·lecció Aguiló s'ha continuat incrementant amb l'ingrés de peces antigues, rares o de bibliòfil i ara té aproximadament 12.500 documents. L'any 1985 ingressava el fons personal Aguiló, que completa la visió i l'estudi del personatge. A aquest primer tresor n'han seguit molts d'altres. Cada un d'ells contribueix a enriquir les col·leccions de la Biblioteca de Catalunya i el patrimoni del país.

Cartell
Tríptic
Web

Tornar