Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Conferència “El compositor i guitarrista Ferran Sor (1778-1839) i la maçoneria” i concert de guitarra
Conferència “El compositor i guitarrista Ferran Sor (1778-1839) i la maçoneria” i concert de guitarra

El proper divendres 14 de juny de 2024, a les 18.30 hores, tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya la conferència “El compositor i guitarrista Ferran Sor (1778-1839) i la maçoneria”, a càrrec de Josep Maria Mangado. Tot seguit, la guitarrista Bruna Escolà oferirà un recital amb una especial selecció de peces de Ferran Sor, que interpretarà amb una guitarra històrica.

El compositor i guitarrista Ferran Sor (1778-1839) està considerat el màxim representant del romanticisme musical català. Va compondre òpera, simfonies, concerts i música de cambra, i és autor d'un cèlebre mètode de guitarra publicat el 1830. La Biblioteca de Catalunya conserva algunes de les seves partitures en els seus fons.

Amb aquesta conferència, Josep Maria Mangado aportarà documents que demostren que Ferran Sor va ser maçó i com aquesta condició va incidir en la vida i l'obra del compositor. Mangado és guitarrista i musicòleg i ha dut a terme un intens treball de recerca centrat en la història de la guitarra a Catalunya.

Bruna Escolà, graduada en Interpretació de música clàssica al Conservatori Superior del Liceu, actualment està aprofundint en l’estudi de guitarres antigues amb el mestre Carles Trepat.

L’entrada és lliure amb aforament limitat.

Tornar