Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Exposició “Romania Amica. Badia i Margarit i la internacionalització del català”
Exposició “Romania Amica. Badia i Margarit i la internacionalització del català”

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició “Romania Amica. Badia i Margarit i la internacionalització del català”, comissariada per Anna Gudayol (Secció de Manuscrits) i Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals de la BC).
L’exposició, que s’emmarca en el programa de l’Any Badia i Margarit, que commemora els 100 anys del naixement del cèlebre filòleg i lingüista català, estarà oberta des del divendres 27 de novembre fins al dissabte 12 de febrer, a la Sala d’exposicions, i és d’entrada lliure (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona).
Badia ha estat un dels grans filòlegs catalans del segle XX. Malgrat l’època en què hagué de cursar els estudis a la Universitat de Barcelona, on esdevindria molt aviat professor i catedràtic, va aconseguir impulsar el coneixement i l’estudi del català a nivell internacional.
Això ho va fer, en gran part, gràcies a la xarxa de contactes que establí en el que anomenava “la gran família dels romanistes”, en la que es va integrar a partir de les assistències a congressos i estades acadèmiques a l’estranger.
L’exposició se centra en els llocs on Badia va desenvolupar aquesta tasca de difusió del català (amb especial èmfasi en el congrés organitzat a Barcelona l’any 1953) i, sobretot, en el gran nombre de romanistes amb què establí contacte professional i humà. Llocs, persones i interessos comuns que confluïen en allò que el mateix Badia anomenava la Romania Amica.

 L'horari és de dimarts a divendres d’11 a 14 h i de 15 a 19 h, i dissabtes 5 i 19 de desembre de 2020, 16 de gener i 6 de febrer de 2021, de 10 a 14 h.

Tríptic

Web de l'exposició

Tornar