Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Activitats / Jornada de Portes Obertes el dia de Sant Jordi
Jornada de Portes Obertes el dia de Sant Jordi

El dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, la Biblioteca de Catalunya (BC) obre les portes, entre les 10 h i les 18 h.

S’ofereixen visites guiades de grup i també visites lliures, amb la possibilitat de seguir l’itinerari amb codis QR distribuïts per tot el recorregut.

Es poden veure exposicions i mostres que exemplifiquen els rics i diversos fons de la Biblioteca de Catalunya, un patrimoni que constitueix el testimoni de la creació literària, artística i científica de Catalunya al llarg dels anys.

A la Sala d’exposicions, a peu de carrer, sota l'escala gòtica d'accés a la Biblioteca, es trobarà disponible l’exposició que ha organitzat la Biblioteca amb motiu de l’Any Llull: Ramon Llull: “Ha mester paraules e llibres”

A l’Espai Zero es podrà visitar l’exposició que la Biblioteca ha preparat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB, per sumar-se a la commemoració del 4rt centenari de la mort de Shakespeare: Shakespeare entre nosaltres

Al llarg del recorregut es mostraran documents de diferents tipologies:

- Dibuixos de Carme Solé Vendrell que il·lustren el poema de B. Brecht La croada dels nens, a propòsit de la crisi de refugiats actual
- Àlbums de dibuix i d’artista del fons Ràfols Casamada i Maria Girona
- Facsímils
- Obres de Carles Hac Mor, poeta que ens ha deixat recentment
- Documents de formats rars i curiosos, especialment llibres infantils
- Novetats de l’Hemeroteca
- Cervantes i Shakespeare a la Unitat de Sonors i Audiovisuals
- Llibres daurats i eines d’enquadernació
- Mostra sobre Cervantes, amb motiu de la commemoració del 4rt centenari de la seva mort
- La intervenció artística Filacteri d’infrallengua de Jesús Galdón sobre un llibre de Carles Hac Mor. Visites guiades de J. Galdón a les 10h i a les 16h.

A la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya, tindran lloc petits concerts de pianola. Entre les peces que es reproduiran -amb motiu del centenari de la mort d’Enric Granados- hi haurà alguns dels rotlles “d’artista”, impressionats per a la casa Hupfeld per ell mateix.

 També hi haurà la possibilitat de visitar la caseta que feia servir com a estudi de treball Roser Capdevila, que ha estat decorada per ella mateixa.

Tornar