Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Montserrat Abelló: malgrat tot, poeta
Montserrat Abelló: malgrat tot, poeta

Data inici: 15/03/2018 Data final: 14/04/2018

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 9h a 20h. Dissabtes, de 9h a 14h

Comissariat: Anna Gudayol (Secció de Manuscrits)
Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals)

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició “Montserrat Abelló: malgrat tot, poeta” a l’Espai Zero, al vestíbul de la Biblioteca de Catalunya, que romandrà oberta des del dijous 15 de març fins al dissabte 14 d’abril de 2018 (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona), comissariada per Anna Gudayol (Secció de Manuscrits) i Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals).

La vida professional i familiar –i el fet de ser dona– no facilitaren el desenvolupament de la vocació literària d’Abelló, manifestada ja en l’exili xilè. No seria fins al 1963, ja a Barcelona, que es publicà el seu primer poemari, Vida diària.

La Montserrat Abelló poeta no s’entén plenament sense la seva vessant de divulgadora de la poesia, en especial de la poesia en femení: traduccions i antologies de poetes catalanes a l’anglès i de poetes anglosaxones al català –Sylvia Plath, Anne Sexton, Adrienne Rich...– formen part essencial del seu llegat.

La Biblioteca de Catalunya commemora, amb aquesta exposició, el centenari del naixement de Montserrat Abelló, que moria el 9 de setembre de 2014, als 96 anys, a Barcelona.

Tríptic

Vídeo

Entrada lliure.

Tornar