Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Patrimoni en moviment. Viatjar i mostrar-se.
Patrimoni en moviment. Viatjar i mostrar-se.

Cartell expo Patrimoni moviment

Data inici: 31/07/2023 Data final: 16/09/2023

Lloc: Espai Zero

Horari: Dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h

Comissariat: Núria Flix, Carina Mirassó i Lourdes Padial. Servei d'Accés i Obtenció de Documents

Postal   Vídeo

Vitrina 1 - Documents

Vitrina 2 - Documents

Vitrina 3 - Documents

Vitrina 4 - Documents

Vitrina 5 - Documents

Vitrina 6 - Documents

Vitrina 7 - Documents

Les exposicions són un dels mitjans de difusió cultural més coneguts per a la comunicació pública. A través de l’exhibició del patrimoni cultural, que es custodia a les institucions, es pretén aconseguir un determinat discurs pedagògic que contribueix a fomentar l’accés a la cultura. 

La Biblioteca de Catalunya, com a biblioteca patrimonial, conserva un ric fons amb varietat de tipologies documentals i peces singulars que són d’interès per als experts i professionals per contextualitzar projectes culturals de diversa índole. 

Des de la primera petició el 12 de novembre de 1914, per a l’Exposició de Barcelona prevista inicialment per a 1917, comissariada per Francesc Cambó i Joan Pich, la Biblioteca de Catalunya participa any rere any en nombroses exposicions que s'organitzen a Catalunya, però també a l’estat espanyol i a l’estranger. 

Aquesta exposició és una petita selecció dels documents que han viatjat arreu del món per diferents destinacions i també dels corresponents catàlegs on han estat reproduïts. 

El Patrimoni en moviment enalteix l’ànima d’aquell document que surt del seu estat de conservació per viatjar i mostrar-se, però també, per compondre una història que va més enllà de la seva creació inicial. 

Tornar