Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Revistes catalanes: esplendor a l’entorn dels moviments modernistes, noucentistes i d’avantguarda
Revistes catalanes: esplendor a l’entorn dels moviments modernistes, noucentistes i d’avantguarda

Data inici: 18/11/2014 Data final: 20/12/2014

Lloc: Sala d'Exposicions

Horari: De dimarts a divendres d'11 h a 15 h i de 17 h a 20 h i dissabtes de 10 h a 14 h.

Comissariat: M. del Tura Molas, Unitat d'Hemeroteca de la BC

Web de l'exposició   Vídeos de l'exposició

El modernisme, el noucentisme i les avantguardes artístiques i literàries, així com els noms propis que els impulsaren a finals del segle XIX i del primer quart del segle XX van situar Catalunya dins d’Europa.
El sector editorial havia agafat una empenta inusitada amb els nous mitjans d’impressió, i les revistes es convertiren en el mitjà de comunicació més àgil perquè permetien presentar uns continguts breus i actualitzats que interaccionaven amb el dia a dia de la gent. Les revistes catalanes van néixer, van viure i van contribuir a un període excepcional de la història de Catalunya.
L’exposició ens permetrà veure en un únic conjunt, una àmplia selecció de revistes emblemàtiques que visqueren el modernisme, com Pèl & Ploma; el noucentisme, com D’Ací i d’allà; i les primeres avantguardes, com Trossos.
La mostra, organitzada en quatre àmbits: Aires modernistes, Els anys de la mancomunitat: revistes d’ entitats i institucions, El noucentisme i Primeres avantguardes, inclou publicacions artístiques, literàries, il·lustrades, manuscrites, humorístiques, acadèmiques, oficials i especialitzades; acompanyades d’altres documents que les contextualitzen.

L’exposició s’inaugurarà dimarts 18 de setembre a les 11 h a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, i restarà oberta fins al 20 de desembre de 2014.

Tríptic

Presentació dels comissaris

Tornar