Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació de la revista número 2 "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació de la revista número 2 "Haidé. Estudis maragallians"

20/12/2013

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 2 de la revista Haidé. Estudis Maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Dolça Tormo i Ballester.

La revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com «una plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i XX.

En el present número, de més de dues-centes pàgines, es despleguen les seccions habituals de la publicació: «Dossier», dedicat enguany al tema «Maragall i les arts», «Testimonis», «Vària» i «Casa Museu», amb les aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època. Aquest número 2 compta amb col·laboracions de Francesc Fontbona, Aitor Quiney, Teresa-M. Sala, Carla Planas, Lourdes Jiménez, Anna M. Blasco Bardas, Gemma Reguant, Xavier Juncosa, Xavier Montoliu, Sergio Fuentes Milà, Mercedes Conde Pons i Dolça Tormo Ballester. 

Haidé, amb una periodicitat prevista anual, centrarà el proper número en el tema «Maragall en els versos i poètiques contemporànies».

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual  de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat/) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar