Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Notícies / Publicació de la revista número 3 "Haidé. Estudis maragallians"
Publicació de la revista número 3 "Haidé. Estudis maragallians"

19/12/2014

L’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya ha publicat el núm. 3 de la revista Haidé. Estudis Maragallians, dirigida per Francesco Ardolino i Esther Vilar.

La  revista, en format electrònic, va néixer en forma de número 0 a finals  del 2011 coincidint amb la celebració de l’Any Maragall. S'emprenia la  tasca de contribuir periòdicament als estudis sobre el poeta i el seu  temps amb una visió àmplia i diversa del món maragallià, però també, com  s'expressava a la presentació del número 0, de constituir-se com «una  plataforma que proposi un seguit de reflexions, anàlisis i punts de  vista sobre les diverses activitats culturals, literàries i artístiques  que van caracteritzar les dècades a cavall dels segles XIX i XX.

En  el present número, de més de dues-centes pàgines, es despleguen les seccions habituals de la publicació: «Dossier», dedicat enguany al tema «Maragall avui i d'avui», «Testimonis», «Vària» i «Casa Museu», amb les  aportacions de reconeguts especialistes en Maragall i la seva època.  Aquest número 3 compta amb col·laboracions de Marta Font i Espriu, Tomàs Nofre, Pere Rosselló Bover, Francesc Calafat, Roger Canadell, Marta Sevilla, Nancy de Benedetto, Marta Pessarrodona, Maria Planellas, Ignasi Moreta, Moisès Llopis, Maria Pujol, Isabel Turull i Dolça Tormo i Ballester. 

Haidé, amb una periodicitat prevista anual, centrarà el proper número en el tema «L'epistolari de Maragall».

La revista, subjecte a llicència Creative Commons (Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada), es pot descarregar des de la Botiga virtual  de la Biblioteca de Catalunya (https://botiga.bnc.cat/) i està indexada a RACO (http://www.raco.cat).

Tornar