Manuscrits i Fons Personals

Tasques i funcions

Cataloga i organitza els fons personals i els manuscrits. Participa en subhastes i contribueix a l’adquisició de documents per donatiu i compra.

Qui treballa a Manuscrits i Fons Personals

Hisria

Secció creada l’any 1995 mitjançant el Decret 300/1995 d’estructura de la Biblioteca de Catalunya. És hereva de l’antiga Secció de Manuscrits creada el 1917. Forma part de la Unitat Bibliogràfica.

Fons i Col·leccion 

Abasta des de manuscrits medievals a documentació del s. XX. Conté pergamins, autògrafs, fons nobiliaris, comercials i institucionals, i un gran nombre de fons de personalitats del món literari, científic, artístic i polític.
En formen part textos tan emblemàtics com les Homilies d'Organyà (s. XIII), el Llibre de l'orde de cavalleria, de Ramon Llull, cançoners provençals i catalans (s. XIV-XV), la Crònica, de Desclot, els Viatges, del baró de Maldà (s. XVIII), l'Oda a la Pàtria, de Bonaventura C. Aribau (1833), L'Atlàntida i altres originals de Jacint Verdaguer, i nombrosos manuscrits dels principals autors catalans del s. XX, com Eugeni d'Ors, Carles Riba, Josep M. de Sagarra o Josep Pla, entre d'altres.

Dades de contacte:

Anna M. Gudayol Torelló

Anna M. Gudayol Torelló

Cap

agudayol@bnc.cat

+34 93 270 23 00 (ext. 84013184)

+ informació a

Cerca Fons i Col·leccions

Catàleg

Tresors de la BC

Fons digitalitzats