Música

Tasques i funcions

Cataloga i organitza els fons de música impresa i manuscrita. Contribueix a l’adquisició de documents per donatiu i compra.

Qui treballa a Música

Hisria

Secció creada l’any 1995 mitjançant el Decret 300/1995 d’estructura de la Biblioteca de Catalunya. És hereva de l’antiga Secció de Música creada el 1917. Forma part de la Unitat Bibliogràfica.

Fons i Col·leccions

Reuneix obres manuscrites i impreses tant de literatura i tractats musicals com de partitures d'un ampli grup d'autors de diverses èpoques, estils i procedències. Entre aquests documents, cal fer una referència especial a manuscrits amb notació aquitana i catalana del s. X, així com a manuscrits litúrgics dels segles XIII al XVIII, polifonia de l'Ars Antiqua i l'Ars Nova, composicions del barroc català, oratoris, danses i obres originals d'autors catalans dels segles XIX i XX.

També té entre el seu fons els arxius personals de compositors, musicòlegs o intèrprets, com, entre d'altres, Isaac Albéniz, Conxita Badia, Xavier Benguerel, Manuel Blancafort, Robert Gerhard, Enric Granados, Lamote de Grignon, Joaquim Homs, Frederic Mompou i Enric Morera, Anna Ricci i Amadeu Vives, entre d’altres.

Dades de contacte:

Rosa Montalt Matas

Rosa Montalt Matas

Cap

rmontalt@bnc.cat

+34 93 270 23 00 (ext. 84013190)

+ informació a

Cerca Fons i Col·leccions

Catàleg

Tresors de la BC

Fons digitalitzats