Estàs a: Il·lustració i còmic

La història de la il·lustració a Catalunya es pot explicar a través de tot tipus de documents que corresponen a diferents èpoques: llibres, fulls solts, cartells, ex-libris, contes, novel·les, publicacions satíriques, humorisme gràfic, novel·la gràfica, còmic, manga, il·lustració científica, etc. Constitueixen una mostra diversa de les expressions i manifestacions de la creació visual al llarg del temps. Es tracta, sens dubte, d'imatges essencials en si mateixes, a la vegada que indispensables per a la comprensió dels textos que sovint les acompanyen. És un patrimoni que cal preservar, posar en valor i difondre.


Catalunya compta amb una llarga tradició d’artistes que han dedicat bona part de la seva trajectòria professional al món gràfic i editorial. Lluís Rigalt, Ismael Smith, Alexandre de Riquer, Francesc Casanovas, Feliu Elias (Apa), Apel·les Mestres, Joan G. Junceda, Ricard Opisso, Picarol, Lola Anglada, Josep Obiols, Mercè Llimona, Miguel Ambrós, Manuel Vazquez, Josep M. Madorell o Cesc, són només una petita mostra, a la que segueix un llarg etcètera d'autors i autores.

Objectiu


La Biblioteca de Catalunya vol identificar i facilitar la localització dels originals que són testimoni del procés de creació de la narració visual, tant dels que es troben a institucions com en mans de col·leccionistes, amb la voluntat de contribuir a la seva difusió i conservació.