You are at: Home / BC Blog / Entre línies, un videojoc que transcorre en una biblioteca


Right menu

Archive

Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tags



Entre línies, un videojoc que transcorre en una biblioteca

Entre línies és una aventura gràfica en 2D que explica les peripècies de la Lluna, una nena de deu anys, convertida en una viatgera en el temps dins d’una biblioteca gràcies als llibres.

Els personatges d'Entre línies d'esquerra a dreta: la Lluna, la protagonista, Na Renard, del Llibre de les bèsties, Ramon Muntaner, Neus Català, Lluís Companys, i l'Ernest, el bibliotecari.

Aquest videojoc, que va guanyar el segon premi del Premi al millor videojoc relacionat amb les commemoracions del 2015, organitzat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha estat creat per Little Miracles, un equip de desenvolupament de videojocs integrat per set alumnes i un professor del Cicle Formatiu de Grau Superior en Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-CF), de la Universitat de Barcelona.

En la trama, la Lluna, que ha refusat la invitació dels seus amics per anar a jugar a la plaça, decideix anar a la biblioteca a buscar documentació per fer una redacció. Així arriba a conèixer un grapat de mons i personatges de la història de Catalunya amagats entre les pàgines dels llibres de la biblioteca: els protagonistes del Llibre de les bèsties de Ramon Llull, l'escriptor i aventurer medieval Ramon Muntaner, la lluitadora per la llibertat Neus Català i el president de la Generalitat republicana Lluís Companys.

Tres són els pilars d’Entre línies:
- la biblioteca com a escenari i els llibres com a element clau de la història
- la voluntat de narrar històries diferents
- l’aventura gràfica com a gènere de videojoc
 
La primera parada del viatge de la Lluna a través del temps és la del Llibre de les bèsties de Ramon Llull. En aquest regne on els animals viuen i es comporten com els humans, una guineu, Na Renard, està decidida a aprofitar la malaltia del rei Lleó per enverinar-lo, i vol enganyar la Lluna perquè l’ajudi.

La segona parada porta la Lluna a un port sicilià de principi del segle XIV. Allà hi troba Ramon Muntaner, administrador dels almogàvers, que necessita recuperar una bossa de diners de mans d’un mariner.

Seguint l’Ernest, el bibliotecari, la Lluna arriba a una biblioteca de la xarxa de la Mancomunitat. Tot i que hi troba una porta secreta, encara li queda viatjar una mica més abans de poder obrir-la.

La Lluna amb l'Ernest, el bibliotecari.

 
A finals de la Guerra Civil, la infermera Neus Català i 182 nens sense llar, la majoria orfes, es preparen per abandonar el país en direcció a la frontera amb França, perquè el general Franco acaba d’arribar a Barcelona. Un dels camions que els ha de traslladar està espatllat,  i per sort apareix la Lluna per ajudar.

En la següent parada es fa un petit salt enrere. La Lluna es troba amb el bibliotecari Ernest engarjolat als calabossos de la Generalitat, el 6 d’octubre del 1934. Les autoritats l’han confós amb un espia i han informat Lluís Companys.

Al final de les seves aventures, el bibliotecari Ernest desperta la Lluna: tot havia estat un gran somni dins la biblioteca!

Entre línies neix arran de la convocatòria del Premi al millor videojoc i relacionat amb algunes de les commemoracions del 2015: els 700 anys de la mort de Ramon Llull, els 750 anys del naixement de Ramon Muntaner, el centenari del naixement de Neus Català, el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars i els 70 anys de la mort del president Lluís Companys.

Lliurament del Premi al millor videojoc al Palau de la Generalitat (17 de desembre de 2015). ©Jordi Bedmar

 

Carlos Serra Feliu
Secció de Col·leccions Generals

Per jugar-hi:

 Podeu descarregar el joc complet de manera gratuïta o bé consultar la guia d'estratègia per completar el joc. Pot ser jugat en versió PC per a Windows, MAC i Ubuntu.
També podeu escoltar la música original del videojoc, i veure dos vídeos de presentació del joc, un de curt d’1 minut  o el tràiler més llarg (d’uns 9 minuts).

Bibliografia:

Little Miracles. Memòria Entre línies [en línia]. [Barcelona]: Little Miracles, 2015. <https://drive.google.com/file/d/0BwgYtzT5BoCmYTFXbjB3OFZHanc/view?pref=2&pli=1> [Consulta: 13/01/2016]

Comments