You are at: Home / Visit us / Exhibitions / Músics catalans a Amèrica i el Barcelona Festival of Song
Músics catalans a Amèrica i el Barcelona Festival of Song

Start date: 25/06/2014 End date: 26/07/2014

Place: Espai Zero

Timetable: De dilluns a divendres, de 9 a 20 h. Dissabtes, de 9 a 14 h.

Commissioners: Sira Busquets i Lleó
Secció de Música

Margarida Ullate i Estanyol
Unitat de Sonors i Audiovisuals

El Barcelona Festival of Song té com a missió preservar i promoure internacionalment el gènere vocal i el treball dels compositors contemporanis en l’àmbit ibèric i llatinoamericà.  Està dedicat a l’estudi de la història i la interpretació del seu repertori líric, que du a terme  a través de cursos, concerts i connexions simultànies amb altres seus. La Biblioteca de Catalunya  ha acompanyat el Festival pràcticament des dels inicis del projecte, que ara fa 10 anys que lidera la soprano, musicòloga i promotora colombiana Patricia Caicedo.

Dins l’àmbit ibèric, el Festival ha tingut sempre en compte les cançons de compositors catalans. No és nou que els músics del nostre país hagin “fet les Amèriques”. Com a resultat tant de viatges com d’expatriacions, s’ha anat  produint un trasvassament de músiques en ambdues direccions ja des del S. XVI, però molt més intensament després de les dues grans Exposicions de Barcelona (1888 i 1929) i de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).  
La vitalitat d’aquesta relació entre els músics de l’Amèrica Llatina i de la Península Ibèrica  no només no s’ha estroncat d’ençà aleshores, sinó que ha pres embranzida amb les noves aportacions de compositors contemporanis, com les impulsades pel Festival. 
Ens afegim a la celebració d’aquest desè aniversari amb el desig que ho puguem compartir per molts anys més. 

Tríptic 

Vídeo

Return