You are at: Home / Visit us / Activities / Cicle de concerts de "rotlles d'artista" per a piano reproductor
Cicle de concerts de "rotlles d'artista" per a piano reproductor

rotlles_pianola

La Biblioteca de Catalunya programa el Cicle de concerts de “rotlles d'artista” per a piano reproductor, amb una selecció de grans pianistes de principis del segle XX:  Granados, Busoni, Landowska, d'Albert, Schnabel, entre d'altres. Aquesta iniciativa ha estat proposada per Lourdes Rebollo, pianista i musicòloga i ha comptat amb el suport del consolat de Mèxic a Barcelona.
  
Tres factors coincideixen per dur a terme aquests concerts: els “rotlles d'artista”, que són gravacions en directe de les interpretacions de grans pianistes i compositors de les primeres dècades del segle XX, l'excel·lent instrument on seran reproduïts, una pianola Apollo Player Piano construïda el 1913 per Melville Clark Co, Chicago, importants fabricants de pianos de l'època i pioners a introduir mundialment els pianos reproductors de 88 notes el 1902 (abans eren de 65 notes), i finalment, l'espai acústic de l'edifici històric de la Biblioteca de Catalunya.
  
 Els “rotlles d'artista” són documents històrics de valor significatiu i testimoni de la tradició pianística de principis del segle XX, per això mereixen ser rescatats, preservats i difosos.
  
 Durant els tres concerts del cicle, la selecció i els comentaris aniran a càrrec de Lourdes Rebollo.
  
Els concerts tindran lloc dimecres 26 de setembre, i els dimarts 2 i 9 d'octubre a les 20.30 h, a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Invitació 

Programa dels tres concerts del cicle

Return