Menu más alto

Estás en: Inicio / Conócenos / Pòdcast de la BC
Pòdcast de la BC - Una caixa de sorpreses

34. Les entranyes de la Biblioteca: els dipòsits

Amb Núria Grau, Cap del SEPIC —Servei d’Emmagatzemament, Preservació i Conservació de la Biblioteca de Catalunya—, visitem aquells espais de l’edifici històric del carrer de l’Hospital on es conserven i es preserven una part important dels documents de la Biblioteca. Són un total de cinc dipòsits, quatre d’ells subterranis, que tenen les millors condicions ambientals i de conservació per tenir cura d’aquest ric patrimoni (publicat 31 de gener de 2023).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

33. Ensenyar (a) la BC: les visites per a estudiants

En aquest capítol del pòdcast Marta Riera, Marga Losantos i Jordi Armengol ens parlen de les visites que la Biblioteca de Catalunya ofereix a les diverses escoles, instituts i universitats del país. Així, descobrim plegats com són aquestes sessions, qui les fa, quins objectius persegueixen, de quina manera ens hi podem inscriure i quins requisits s’han de seguir per a poder-les dur a terme (publicat 17 de gener de 2023).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

32. Les músiques de Nadal

Rosa Montalt, Pilar Estrada i Montserrat Molina, de la Secció de Música, ens presenten documents i partitures relacionades amb el temps de Nadal, que custodiem a la Biblioteca. Així, descobrim que conservem almenys quatre documents d’El Cant de la Sibil·la, alguna ensalada dels Fletxa, una bona col·lecció de vilancets barrocs, músiques per a Els Pastorets i altres peces escèniques nadalenques i algunes felicitacions de Nadal singulars. La banda sonora la posen les veus del conjunt vocal Cantoría, La Colombina, el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona, el Cor Lieder Càmera i el Cor Infantil dels Amics de la Unió de Granollers, entre d’altres. Un agraïment especial als segells discogràfics La mà de Guido i Columna Música per poder il·lustrar i ambientar sonorament aquest capítol (publicat 20 de desembre de 2022).

Músiques per a aquest episodi:

 • Fum, fum, fum. Arranjament: Albert Guinovart. Cor Infantil Amics de la Unió, Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.
 • El Cant de la Sibil·la. Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona. David Malet, director.
 • Xácara, xacarilla de gusto. Tono de Josep Gas. La Colombina & La Caravaggia.
 • El Fuego. Ensalada de Mateu Fletxa El vell. Cantoría. Per gentilesa del conjunt Cantoría.
 • L’àngel i els pastors. Harmonització: Antoni Pérez Moya. Cor Lieder Càmera. Josep Vila, director.
 • El dimoni escuat. Arranjament: Albert Guinovart. Cor Infantil Amics de la Unió, Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.
 • El cant dels ocells. Harmonització: Enric Ribó. Cor Lieder Càmera. Josep Vila, director.
 • Suite Nadalenca. Introducció. Compositor: Albert Guinovart. Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.
 • El petit vailet. Arranjament: Albert Guinovart. Cor Infantil Amics de la Unió, Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.
 • El desembre congelat. Arranjament: Albert Guinovart. Cor Infantil Amics de la Unió, Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.
 • El noi de la mare. Arranjament: Albert Guinovart. Cor Infantil Amics de la Unió, Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tomàs Grau, director.

Aquests enregistraments sonen per gentilesa dels segells La mà de Guido i Columna Música.

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat.

Més informació:

31. El radioteatre de Ràdio Barcelona

Ramon Sunyer i Pol Cruells, de la Unitat de Sonors i Audiovisuals, ens expliquen en aquest capítol què és el radioteatre, quan va néixer i de quina manera una obra de teatre s’adaptava al format radiofònic. A més, descobrim quin tipus de radioteatres conservem a la Biblioteca de Catalunya provinents de l’Arxiu Històric de Ràdio Barcelona i n’escoltem alguns fragments. I també recordem algunes veus emblemàtiques que van popularitzar aquest format radiofònic al segle XX (publicat 29 de novembre de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

30. L’afany pel col·leccionisme. Set biblioteques emblemàtiques

Jaume Clarà Arisa, cap de la Secció de Col·leccions Generals, ens parla de set col·leccions emblemàtiques que custodiem a la Biblioteca de Catalunya. Es tracta de biblioteques temàtiques dedicades als escacs, la mitologia clàssica, la novel·la romàntica, l’anarquisme i el teatre. A través d’aquest pòdcast descobrim el contingut d’aquestes col·leccions així com la personalitat de les diverses persones que van crear-les (publicat 15 de novembre de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

29. L'arribada de l'espiritisme a Catalunya

Pepa Bagaria, cap de l’Hemeroteca, ens parla en aquesta ocasió de com la doctrina espiritista va arribar al nostre país. Sabrem qui van ser José María Fernández Colavida i Amalia Domingo Soler, dues figures imprescindibles de la història de l’espiritisme a casa nostra. I, finalment, descobrirem algunes revistes i publicacions sobre aquesta temàtica que conservem a la Biblioteca de Catalunya (publicat 2 de novembre de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

28. Els 75 anys de la Coral Sant Jordi

En aquest capítol ens endinsem en la història d’un dels cors més emblemàtics del nostre país, que celebra aniversari. Ens hi acompanyen Margarida Ullate i Estanyol, Cap de la Unitat de Sonors i Audiovisuals i cocomissària de l’exposició “Que els cants ens alegrin: 75 anys de la Coral Sant Jordi”, i Manel Artigues Alsius, exmembre de la Coral. T’expliquem en quin context va néixer aquesta institució l’any 1947, la importància que va tenir en la recuperació de la llengua catalana al nostre país, el paper fonamental d’Oriol Martorell, el seu fundador; i com la Coral Sant Jordi segueix ben viva en l’actualitat (publicat 18 d'octubre de 2022).

Música per a aquest episodi: enregistraments de Manel Artigues Alsius per a la Coral Sant Jordi

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

27. Conferències, concerts, publicacions..., i més!

Sergi Font, Cap de l’Àrea de Difusió de la Biblioteca de Catalunya, ens descriu les moltes activitats que tenen lloc a la Biblioteca, com s’organitzen i a qui s’adrecen. Expliquem quin tipus d’actes acollim i en quins espais tenen lloc. A més, parlem de l’interès constant que genera l’edifici històric que ocupem, que fa que tot sovint sigui escenari d’enregistraments audiovisuals i reportatges gràfics. Per cert, si vols rebre informació de les nostres activitats, envia’ns un correu electrònic a bncdifusio@bnc.cat i t’afegirem al nostre mailing (publicat 4 d'octubre de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

26. Llegim al jardí?

En aquest capítol us parlem de Llegim al Jardí, una iniciativa de caire social impulsada per la Biblioteca de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu donar un ús cultural i lúdic als Jardins Rubió i Lluch, situats al costat de l’edifici històric de la Biblioteca. D’aquest projecte ens en parlen Marga Losantos (coordinadora), Ester Estanyol (responsable i dinamitzadora), Enric Domènech (usuari) i Anna Pagador (educadora social) (publicat 20 de setembre de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

25. Anem de Festa Major!

Marga Losantos —comissària amb Mercè Comas de l’exposició Vine a la Festa!— que fins al 16 de setembre es pot veure a l’Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya, ens parla de quin tipus de documentació podem trobar en aquesta mostra i també de com el fons de la Biblioteca testimonia que algunes activitats vinculades a les festes majors no han canviat gaire i es mantenen des de fa segles (publicat 19 de juliol de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

24. Abans de l’arribada de la Biblioteca. Què en queda de l’antic Hospital de la Santa Creu?

Tornem a portar al podcast Reis Fontanals, doctora en Història Medieval i arxivera durant molts anys de la Biblioteca de Catalunya, perquè ens parli de l'edifici que ens acull, com ja va fer en l'episodi número 12. La seu actual de la Biblioteca va ser durant molts segles un hospital molt important, l'Hospital de la Santa Creu. Ens fixem sobretot en el rastre que podem trobem d’aquesta institució, creada l’any 1401, en la Biblioteca (publicat 5 de juliol de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

23. Felip Pedrell, un músic i un llegat per descobrir

Amb motiu del centenari de la mort de Felip Pedrell, que té lloc el 2022, dediquem un episodi del pòdcast a aquest músic polièdric. Descobrim de la mà de Francesc Cortès, musicòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, quines són les diferents facetes de Pedrell; mentre Rosa Montalt, cap de la Secció de Música, ens parla del seu llegat i presència a la Biblioteca de Catalunya, així com de les jornades Pedrellianes (publicat 21 de juny de 2022).

Músiques de Pedrell per a aquest episodi:

 • Nocturns, opus 55, per a trio de violí, violoncel i piano, amb acompanyament d’harmònium. Versió del Trio Pedrell i Juan de la Rubia. Ficta Edicions | ficta.cat
 • Primer Impromptu, Nocturn, Primer Nocturn, Scherzo-Vals, Masurca, Dolora. Versió d’Ana Benavides | anabenavides.com

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

22. Isidre Bonsoms, de l’amor per Cervantes a la passió pels llibres i el col·leccionisme

És un dels personatges més importants de la història de la Biblioteca de Catalunya i evidentment mereixia, com a mínim, un episodi del nostre pòdcast. Descobrim qui va ser Isidre Bonsoms i com són les tres col·leccions que va donar i que conservem a la Biblioteca. Ens fixem especialment en la Col·lecció Cervantina, una de les més importants del món relacionades amb Miguel de Cervantes i la seva obra. Un episodi que fem amb la col·laboració de Marta Navarro, bibliotecària de la Secció de Reserva Impresa i Col·leccions Especials (publicat 7 de juny de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

21. Una passejada per la història de la fotografia, des de la Biblioteca de Catalunya

Aquesta vegada fem una mirada enrere per parlar de fotografia, sobretot de la seva història i els seus formats i tècniques més habituals al llarg dels segles XIX i XX: el daguerreotip, el ferrotip, l’ambrotip, les plaques de vidre o la fotografia estereoscòpica, entre d’altres. Totes elles representades en els fons fotogràfics de la nostra biblioteca. Un episodi que fem amb Ricard Marco, fotògraf de la Biblioteca de Catalunya des de 1990 (publicat 24 de maig de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

20. Un gran portal sobre la il·lustració i el còmic a Catalunya

Coincidint amb la presentació del portal “Fons de la il·lustració i el còmic”, impulsat per la Biblioteca de Catalunya i amb la col·laboració de diverses institucions i col·leccionistes, dediquem aquest episodi del pòdcast a descobrir el perquè d’aquesta iniciativa i què hi podem trobar en aquest web. Ens hi ajuda Sílvia Ferrer, directora de la Unitat Gràfica de la Biblioteca (publicat 10 de maig de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

 

19. La passió per Sant Jordi de Narcís Sayrach

En aquest episodi del pòdcast ens acostem a un personatge fascinant, Narcís Sayrach, un gran col·leccionista de tot allò relacionat amb la figura de Sant Jordi. Sayrach va ser un dels impulsors i el primer president de l’Associació d’Amics de Sant Jordi, i va acumular al cap dels anys milers de documents i materials sobre el nostre patró. Una documentació que conservem a la Biblioteca de Catalunya i que és a l’abast de tothom. Maite Cuende, de la Secció de Material Menor, ens explica què hi podem trobar (publicat 22 d'abril de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

18. Una visita a l'Arxiu Joan Maragall

Esther Vilar, la directora, ens mostra les diferents cambres i espais que conformen l’Arxiu Joan Maragall, residència del gran escriptor durant els últims anys de la seva vida. A més, descobrim des de quan aquest centre forma part de la Biblioteca de Catalunya, quins serveis ofereix i quines activitats s’hi realitzen (publicat 12 d'abril de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

17. Les donacions. La generositat que fa créixer el nostre patrimoni

Eugènia Serra, la directora, ens explica en aquest episodi les donacions que rebem a la Biblioteca de Catalunya, una part molt important dels nostres fons. Et parlem de com són aquestes donacions, qui les fa, com es tramiten i, fins i tot, de quins beneficis fiscals tenen (publicat 29 de març de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

16. Llibres prohibits. L'infern i la censura a la Biblioteca

Sabies que a la Biblioteca de Catalunya hi teníem un infern, que era on anaven a parar tots aquells llibres prohibits durant la dictadura franquista? I que en altres biblioteques tenien també l’anomenat purgatori? D’aquestes i altres curiositats relacionades amb la censura i la marginació de llibres tracta aquest episodi. Ens en parla Marga Losantos, la responsable del Servei d'Accés i Obtenció de Documents, que porta molts anys estudiant aquest tema (publicat 15 de març de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

15. El taller de digitalització. Del suport paper a l'univers digital

Entrem al taller de digitalització, un espai desconegut per als usuaris habituals de la Biblioteca. Aquí és on digitalitzem la majoria dels nostres documents. Oriol Miralles i Marc Oliva, dos dels tècnics d’imatge, ens parlen de la seva feina i també de la manera en què es digitalitzen aquests documents, que poden ser des de llibres fins a àlbums de fotografies, a més de mapes, manuscrits, diaris i revistes, partitures, gravats... (publicat 1 de març de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

14. Els mapes. De la carta nàutica de Gabriel de Vallseca al primer mapa imprès a Catalunya

En aquest episodi descobrim la Cartoteca, una secció de la Biblioteca que depèn de la Unitat Gràfica i que conserva milers de documents cartogràfics. No només hi trobarem mapes, sinó també globus terraqüis, atles, plànols arquitectònics, fotografies aèries, guies de carrers, etc. Aquesta vegada ens fixem sobretot en els mapes més antics que conservem a la Biblioteca, com ara portolans —o cartes nàutiques— i mapes militars. Ens en parla Concepció Isern, bibliotecària responsable de la Cartoteca (publicat 15 de febrer de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

13. Els primers enregistraments sonors. Dels cilindres de cera als discos instantanis

En aquest episodi descobrim alguns dels tresors sonors més antics que es conserven a la Biblioteca de Catalunya. És el cas d’un enregistrament de final del segle XIX, fet a la Fonda Oriente de Còrdova. Expliquem què són els cilindres de cera, quan es va presentar el fonògraf d’Edison a Barcelona o quina banda de música va enregistrar els primers discos a casa nostra. Un podcast fet amb la col·laboració i l’assessorament de Margarida Ullate i Estanyol, cap de la Unitat de Sonors i Audiovisuals de la Biblioteca (publicat 1 de febrer de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

12. L’arxiu històric de l’antic Hospital de la Santa Creu

Sabies que l’Hospital de la Santa Creu, situat durant més de 500 anys a l’edifici on actualment té la seu la Biblioteca de Catalunya, va ser durant molts segles el més important de Barcelona i Catalunya? I sabies també que molta de la documentació d’aquesta institució es conserva encara avui a la Biblioteca? Del contingut d’aquest arxiu històric ens en parla Reis Fontanals, doctora en Història Medieval i durant molts anys arxivera de la Biblioteca de Catalunya (publicat 18 de gener de 2022).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

11. Les postals de Nadal

Arriba Nadal i ho celebrem amb un episodi especial del nostre pòdcast dedicat a un element molt característic d’aquestes dates com són les felicitacions nadalenques. Descobrim la rica col·lecció de postals de Nadal que es conserven a la Biblioteca, quines són les més antigues, d’on neix aquesta tradició i quina evolució ha tingut al llarg dels anys. Ens hi ajuden Roser Insenser i Montse Sanchiz, de la Unitat Gràfica de la Biblioteca (publicat 14 de desembre de 2021).

Músiques del podcast: Kevin MacLeod, Incompetech; Aaron Kenny; Francesc Civil, Música per a orgue, FICTA edicions; Música per a pianola del Fons de la Biblioteca; Quartet Vocal Orpheus; E's Jammy Jams.

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

10. Els fons personals

Anna Gudayol, cap de la Secció de Manuscrits, i Rosa Montalt, responsable de la Secció de Música, ens parlen en aquest episodi de què són els fons personals i quin tipus de documents i materials hi podem trobar. A la Biblioteca de Catalunya conservem els “papers” d’un gran nombre d’intel·lectuals i figures rellevants del nostre país. Aquí te’n descobrim alguns i també com hi podem accedir (publicat 30 de novembre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

9. La digitalització i la preservacio digital

En aquest episodi tractem de quins criteris se segueixen a l’hora de digitalitzar els diferents documents per part de la Biblioteca de Catalunya. Ens en parla Paquita Navarro, responsable de la Unitat de Digitalització. També descobrim, de la mà de Karibel Pérez Villalba, la coordinadora dels Serveis Informàtics de la Biblioteca, què és COFRE, el repositori digital on van a parar totes aquestes digitalitzacions. Finalment, Marta Riera ens parla de PADICAT, el projecte digital que ella coordina i que conserva la memòria digital de Catalunya pel que fa a les pàgines web (publicat 16 de novembre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

8. L'Arxiu Històric de Ràdio Barcelona

És el fons radiofònic més antic de l’Estat, i la Biblioteca de Catalunya conserva l’etapa que va des de la seva creació, l’any 1924, fins al 1994. Però, quin tipus de documents sonors conté? I de quin volum d’àudios estem parlant? Es pot consultar tot? De tot plegat en parlem amb Margarida Ullate i Estanyol, la directora de la Unitat de Sonors i Audiovisuals de la Biblioteca. Ah! I sentim també alguns exemples d’aquest ric arxiu sonor (publicat 2 de novembre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

7. El Taller de Restauració

Aquesta vegada ens traslladem de la seu del carrer Hospital fins a l'edifici que la Biblioteca de Catalunya disposa al carrer de Villarroel, núm. 91. Allà hi trobem el Taller de Restauració, un àmbit de la Biblioteca poc conegut per al gran públic, però molt important en tot allò relacionat amb la preservació i conservació dels documents. Del Taller i de la seva feina com a restauradores ens en parlen Lourdes Ferrer i Emma Lucas (publicat 19 d'octubre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

6. La biblioteca a l’abast de tothom

En aquest episodi et parlem dels serveis a l’usuari que ofereix la Biblioteca de Catalunya, els presencials i els virtuals. Des dels avantatges que ofereix el carnet de la Biblioteca, fins a les visites guiades i el servei de reproducció de documents. A més, ens fixem en el procés de digitalització de documents que vam engegar ja fa uns quants anys i en alguns projectes digitals en què la Biblioteca hi participa, com ARCA, la MDC o RACO. De tot plegat ens en parla Marga Losantos, la responsable del Servei d'Accés i Obtenció de Documents (publicat 5 d'octubre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

5. Els fons fotogràfics

La fotografia també té el seu espai a la Biblioteca de Catalunya. Són milers i milers de documents, de totes les èpoques i formats, que descobrim plegats de la mà de Sílvia Ferrer, directora de la Unitat Gràfica de la Biblioteca, i de Maria Mercè Riera, responsable de la secció de fotografies. A través d’aquest episodi ens endinsem en aquest ric patrimoni, que és a l’abast de tothom, no només dels especialistes (publicat 21 de setembre de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

4. Les revistes humorístiques

Aquesta vegada ens fixem en les revistes d’humor que es van publicar a Catalunya entre els anys 1841 i 1939. Publicacions en català i en castellà, entre les quals destaquen títols com Lo Pare Arcàngel, Lo Noy de la Mare, La Flaca, La Campana de Gràcia, La Esquella de la Torratxa, Papitu, ¡Cu-cut!, El Be Negre… Parlem d’aquestes i d’altres revistes, i també de l’Hemeroteca de la Biblioteca de Catalunya, amb Maria del Tura Molas i Pepa Bagaria (publicat 20 de juliol de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

3. El Material menor

Saps que la Biblioteca de Catalunya conserva guies telefòniques? I també àlbums de cromos? I no només això, també quaderns de passatemps, agendes, programes de festa major, fullets d'ofertes, entrades de teatre i d’espectacles… Fins i tot, jocs de taula! Tots aquests documents formen part de la secció de Material menor, inclosa dins de la Unitat Gràfica de la Biblioteca. Ens en parla Maite Cuende, la seva responsable (publicat 6 de juliol de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

2. Els rotlles de pianola

Has sentit mai a parlar de la pianola? T’expliquem què és i també què són els rotlles de pianola. A la Biblioteca en tenim una bona col·lecció, més de 2.000. A més, al llarg de l’episodi aniràs sentint la pianola, que tenim a la Sala de Llevant. Un instrument històric, de 1913, restaurat, que de tant en tant ensenyem als nostres usuaris i visitants. Tot plegat ens ho expliquen dos apassionats del món de la pianola: Ramon Sunyer i Pol Cruells, de la Unitat de Sonors i Audiovisuals (publicat 22 de juny de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

1. Què és la Biblioteca de Catalunya?

Aquí teniu el primer dels nostres pòdcasts quinzenals. Comencem aquesta aventura explicant què som i també on som. Ens hi ajuden Eugènia Serra, la directora de la Biblioteca de Catalunya, i Núria Altarriba, la cap de la Unitat Bibliogràfica. Descobrim plegats algunes curiositats de la nostra història i desvelem també alguns dels nostres tresors (publicat 8 de juny de 2021).

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Més informació:

 

El dimarts 8 de juny de 2021 la Biblioteca de Catalunya estrena pòdcast: Una caixa de sorpreses.

En el primer episodi, Eugènia Serra i Núria Altarriba ens descobriran què és i on és la Biblioteca de Catalunya.

Si vols contactar amb nosaltres, ho pots fer a podcast@bnc.cat

Crèdits

 • Idea, guió i realització: Pere-Andreu Jariod
 • Imatges: Biblioteca de Catalunya: Ricard Marco i Oriol Miralles
 • Músiques: Kevin MacLeod/ Incompetech