Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Concert "Pau & Fanny". Homenatge a Pau Casals i Fanny Davies
Concert "Pau & Fanny". Homenatge a Pau Casals i Fanny Davies

Programa 1923

Dimecres 8 de novembre, a les 20:30, tindrà lloc el concert "Pau & Fanny", d'homenatge a Pau Casals i a Fanny Davies.

Dimarts 8 de novembre de 1923 a les deu de la nit, Pau Casals ofereix un recital al costat de la pianista britànica Fanny Davies al Palau de la Música Catalana. Enguany, 2023, fa exactament 100 anys d'aquest esdeveniment i, a més, es commemora el 50è aniversari de la mort del gran violoncel·lista català. La fama i importància de Pau Casals (1876-1973) va assolir l'àmbit mundial i ha arribat així als nostres dies. Un reconeixement igual va rebre en vida una de les seves companyes de duo, la pianista Fanny Davies (1861-1934). No obstant, com tantes altres dones intèrprets, va caure en l'oblit, sent avui recordada per poques persones.

Davies i Casals es coneixen a través d'Edward Speyer. Casals es torna un gran admirador de la pianista anglesa i la convidarà al 1923 a realitzar una sèrie de concerts per Catalunya, tocant amb ella com a duo de violoncel i piano, i amb ella com a solista al capdavant de la seva orquestra.

Amb aquest concert desitgem retre homenatge a aquests dos grans artistes interpretant el mateix programa, a la mateixa data un segle més tard.

Aldo Mata, violoncel
Laura Granero, piano

Entrada lliure. Aforament limitat.

Volver