Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Cerca Fons i col·leccions / Galí, Alexandre i Josepa Herrera
Alexandre Galí

Galí, Alexandre i Josepa Herrera

(Camprodon, 1886 - Barcelona, 1969)

Pedagog i historiador.

(1890 - 1981)

Mestra d'ensenyament primari.

Fons personal

Documentació personal, familiar i professional (de tipus biogràfic i  amb força correspondència) d'Alexandre Galí i Coll i de la seva muller  Josefa Herrera Serra.

D'Alexandre Galí, conté obra literària  poètica i en prosa així com també assaigs i textos d'articles diversos  sota el nom de "referències" sobre pedagogia, política educativa i les  escoles Blanquerna i Vallparadís. Ocupà diversos càrrecs públic com el  d'administrador general de l'Escola Industrial de Barcelona (1917),  director dels estudis normals de la Mancomunitat de Catalunya (1920),  l'Escola Montessori (1922) i membre de l'IEC (1968). La Biblioteca de  Catalunya també conserva els originals i material de treball de la seva  obra enciclopèdica Història de les Institucions i del moviment cultural a Catalunya (1900-1936).

El  subfons de Josefa Herrera inclou documentació personal i una gran  quantitat de documentació que forma part del seu expedient de vida  laboral i de la seva tasca com a mestra en diferents escoles i diferents  càrrecs durant la Guerra civil i postguerra (1915-1953): documentació  oficial, cartes i sobre la depuració dels treballadors públics.  Destaquen també comentaris a l'obra del seu marit (1959-1969).

Accés: En procés, consulteu la seva disponibilitat al    

Abast: 1915-1950

Procedència: Donatiu de Jordi Galí Herrera

Data procedència: 2009 i 2012

URL's relacionades :

Enciclopèdia Catalana: Alexandre Galí.

Wikipèdia: Alexadre Galí i Coll

"Mestres i exili: jornades d'estudi i reflexió" (Barcelona: Universitat de Barcelona, DL 2003) [Josefa Herrera i família]

Etiquetes: Correspondències , Fons familiars , Fons personals , Història , Pedagogia

Tornar