Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Tresors de la BC / Futurisme : revista catalana, entre el modernisme i el noucentisme
Futurisme : revista catalana, entre el modernisme i el noucentisme

Coberta futurisme

Coberta del núm. 1 (1907)

Autors: M. del Tura Molas (Hemeroteca)

L’escriptor i polític Gabriel Alomar i Vilallonga (Palma de Mallorca el 1873-El Caire 1941) que conreà la poesia i l’assaig, tant en llibres com en nombroses col·laboracions en revistes i diaris, entre ells El Poble català, destacà durant la seva estada a Barcelona per la seva passió pel moviment modernista sobre el qual teoritzà abastament.
 
El 1904 pronuncià una conferència a l’Ateneu Barcelonès, publicada el 1905 per la Tipografia L’Avenç. El títol d’aquesta conferència era Futurisme, amb el qual Gabriel Alomar expressava un concepte de modernisme que seguí treballant en molts dels seus escrits.
 
És en el context social i cultural d’aquests anys que es produeix l’aparició d’una revista de molt curta durada que és un reflex de la influència que tingué la figura de Gabriel Alomar en l’entorn catalanista.
 
Apareix l’1 de juny de 1907 el número 1, el 15 de juny el número 2 i l’1 de juliol el número 3. Malgrat el número tres no ens dóna indicis de la seva imminent suspensió, no es té constància que n’aparegués cap més, per tant podem suposar que ens trobem davant d’una col·lecció completa.

Tornar