Estàs a: Il·lustració i còmic / Il·lustradors / Anglada, Lola

AELC

Anglada, Lola

(Barcelona, 1892– Tiana,1984)

Il·lustradora


Il·lustradora, coneguda per tothom com Lola Anglada, ha estat una de les grans il·lustradores de la primera meitat del segle XX, tot i que també va destacar en altres àmbits, com el de narradora, autora teatral, pintora, ceramista, decoradora, en definitiva una dona polifacètica imbuïda sempre d’un profund sentiment nacionalista. Va estudiar a l’Escola de la Llotja i a l’Acadèmia de Francesc d’A. Galí. Ancorada en el moviment Noucentista, la seva dilatada carrera s’inicià  en exposicions de caràcter col·lectiu a la sala Parés (1912) participà seguidament  al setmanari infantil !Cu Cut!, i també en altres revistes com En Jordi, En Patufet, La mainada, La Nuri.  L’any 1937 a instàncies del Comissariat de Propaganda de la Generalitat va crear la imatge de una de les figures més populars, El més petit de tots, encarnació infantil del milicià. Va il·lustrar un gran nombre de llibres d’autors de gran renom, catalans i estrangers, així com les Visions Barcelonines de Francesc Curet.

Viquipèdia

Enciclopèdia.cat

Correspondència a la Biblioteca de Catalunya

Més informació sobre l'obra produïdaOriginals

16 dibuixos i aquarel·les.


Localització:  Museu del Mar de Lloret
Inventari / descripció
Fons digitalitzats

Fons personal

Dibuixos i altra documentació


Localització:  Arxiu General de la Diputació de Barcelona
Inventari / descripció

Dibuixos i litografies

4 dibuixos (tinta i aquarel·la); i 5 litografies


Propietari: Col·leccionista privat

Dibuixos originals

Diversos dibuixos entres les dècades dels 30 i els 50 del segle  XX; diverses tècniques: tinta i aquarel·la, a color, llapis i a color, llapis i aquarel·la, etc.


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció

Dibuixos per a dues edicions

11 dibuixos: 4 corresponen a il·lustracions del conte Aubada, 1 és un acudit, i la resta són il·lustracions a l'obra Visions barcelonines de Francesc Curet


Localització:  Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
Inventari / descripció
Fons digitalitzats