Estàs a: Il·lustració i còmic / Il·lustradors / Batllori Jofré, Antoni

Batllori Jofré, Antoni

(Barcelona, 1915-1999)

Dibuixant


Dibuixant català pare de l’humorista gràfic Toni Batllori. És considerat un dels últims representants de l’escola d’il·lustradors amb influència de Joan Junceda. Abans de l’esclat de la guerra civil espanyola, Batllori publicà dibuixos i acudits a En Patufet, L’Esquitx, Pocholo i TBO. Després de la guerra va continuar publicant dibuixos al TBO i tractà d’impulsar el còmic en català a través d’Els Infants el 1956. L’any 1968 En Patufet, revista on havia col·laborat de jove, es tornà a publicar amb el nom de Patufet, i ell hi va col·laborar amb el seu propi nom en les il·lustracions i emprant el pseudònim d’Abat en les historietes. A partir dels anys vuitanta, el gruix de treball va ser menor i participà en el llibre Història de l’Arquitectura i en la confecció de vitralls.

Batllori també il·lustrà llibres, realitzà ex-libris i va intervenir en el muntatge de pel·lícules d’animació. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L’any 2003 la seva vídua va cedir el seu fons bibliogràfic i de dibuixos a l’Ajuntament de Teià, on s’ha constituït el Fons Batllori.

Viquipèdia

Humoristan

Tebeosfera

Més informació sobre l'obra produïda


TBO

Maqueta per a l'historieta El Gazpacho y otras sopas frias, capçalera per a la secció El Alma de Diogenes (TBO núm 936, 1972), Calendario festivo de TBO para 1965,, dibuix original per a l'historieta Consejos para construir el Belén (TBO Extra Humor) i, capçalera per a la secció Pronosticos y profecias de TBO para 1936 (Almanaque TBO).


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció

En Patufet fará una entremaliadura cada setmana

Dibuixos originals dins del Fons Batllori


Localització:  Ajuntament de Teià
Inventari / descripció

Fons Batllori

Colecció d'unes dues mil peces entre objectes i dibuixos, dels quals unes mil cinc-centes són originals.


Localització:  Ajuntament de Teià
Inventari / descripció

Dibuixos originals

8 dibuixos a tinta d'una historieta els anys cinquanta.


Propietari: Col·leccionista privat

Originals

14 dibuixos a tinta de la dècada dels 60 del segle XX, per al TBO, Els infants i altres.


Propietari: Col·leccionista privat