Estàs a: Il·lustració i còmic / Il·lustradors / Batllori Jofré, Antoni

Batllori Jofré, Antoni

(Barcelona, 1915-1999)

Dibuixant


Dibuixant català pare de l’humorista gràfic Toni Batllori. És considerat un dels últims representants de l’escola d’il·lustradors amb influència de Joan Junceda. Abans de l’esclat de la guerra civil espanyola, Batllori publicà dibuixos i acudits a En Patufet, L’Esquitx, Pocholo i TBO. Després de la guerra va continuar publicant dibuixos al TBO i tractà d’impulsar el còmic en català a través d’Els Infants el 1956. L’any 1968 En Patufet, revista on havia col·laborat de jove, es tornà a publicar amb el nom de Patufet, i ell hi va col·laborar amb el seu propi nom en les il·lustracions i emprant el pseudònim d’Abat en les historietes. A partir dels anys vuitanta, el gruix de treball va ser menor i participà en el llibre Història de l’Arquitectura i en la confecció de vitralls.

Batllori també il·lustrà llibres, realitzà ex-libris i va intervenir en el muntatge de pel·lícules d’animació. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L’any 2003 la seva vídua va cedir el seu fons bibliogràfic i de dibuixos a l’Ajuntament de Teià, on s’ha constituït el Fons Batllori.

Viquipèdia

Humoristan

Tebeosfera

Més informació sobre l'obra produïda


TBO

Maqueta per a la historieta El Gazpacho y otras sopas frías, capçalera per a la secció El Alma de Diógenes (TBO número 936, 1972); Calendario festivo de TBO para 1965; dibuix original per a la historieta Consejos para construir el Belén (TBO Extra Humor); capçalera per a la secció Pronósticos y profecías de TBO per a 1936 (Almanaque TBO); dibuix original per a la historieta El Veredicto (TBO, número 333, 1965)


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció

En Patufet fará una entremaliadura cada setmana

Dibuixos originals dins del Fons Batllori


Localització:  Ajuntament de Teià
Inventari / descripció

Batllori Jofré, Antoni-Fons Batllori

Colecció d'unes 2000 peces entre objectes i dibuixos, dels quals unes 1500 són originals.


Localització:  Ajuntament de Teià
Inventari / descripció

Batllori Jofré, Antoni-Dibuixos originals

8 dibuixos a tinta d'una historieta els anys cinquanta.


Propietari: Col·leccionista privat

Batllori Jofré, Antoni-Originals (col·leccionista privat)

14 dibuixos a tinta de la dècada dels 60 del segle XX, per al TBO, Els infants i altres.


Propietari: Col·leccionista privat

Batllori Jofré, Antoni-Dibuixos originals a la BC

Dibuixos per a diverses publicacions, com l'Avui, TBO o Patufet, un dibuix de Don Quixot i Sancho Panza amb un molí al fons, dedicat a una parella en el seu casament


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció