Estàs a: Il·lustració i còmic / Il·lustradors / Brunet i Forroll, Llorenç

Brunet i Forroll, Llorenç

(Badalona, 1873-Barcelona, 1939)

Dibuixant


Va iniciar els seus estudis de dibuix i pintura a l’Escola de la Llotja  amb Antoni Caba, Claudi Lorenzale i Eusebi Planas. Va marxar a Paris, on fou deixeble del litògraf Mercier, i posteriorment a Alger treballant d’il·lustrador per a diverses editorials espanyoles i franceses. Marxà becat a Alemanya l’any 1910, d’on retornà just abans de la primera guerra mundial. El seu posicionament pro-germanòfil i conservador li va generar problemes, en especial durant la república. Va destacar pels seus dibuixos, caricatures i ex-libris, però fou reconegut també com a cartellista i aquarel·lista. Signava com Bru-Net. A Catalunya va col·laborar amb importants publicacions de l’època, LaIlustración Ibérica, l’Esquella de la Torratxa, la Campana de Gràcia, Cu-Cut, El Diluvio Ilustrado, la Campana catalana, etc..., també ocasionalment per a la premsa espanyola, com l’ABC. Va editar dos populars col·leccions de dibuixos a ploma, Caps de Casa (1922) i Testes de la terra-Catalunya (1929)

Viquipèdia

Enciclopèdia.cat

Humoristán

Més informació sobre l'obra produïda


Campana catalana : donarà un toch cada divendres, y extraordinariament sempre que convingui

4 dibuixos: lavat blau i clarió; i tinta i clarió. Titellas  marroquins, núm. 1 (28 febr. 1908) p. 3; Un moment de la batalla, núm. 1  (28 febr. 1908) p. 4; Els tarats de las oligarquias, núm. 2 (6 març  1908) portada; Un rey tranquil, núm. 10 (29 abr. 1908) p. 4


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció

Originals i estampes

157 dibuixos per a l'obra Nociones de física, química é historia natural al alcance de los niños, de l'editorial Paluzíe; i 20 ex-libris.


Localització:  Biblioteca de Catalunya
Inventari / descripció

Originals

1 dibuix i 2 pintures a l’oli.


Localització:  Museu de Badalona
Inventari / descripció
Fons digitalitzats

Originals

4 dibuixos de temes barcelonins


Localització:  Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona
Inventari / descripció